09/04/2020 20:03:51

Ίδρυμα Γκέιτς: Το 2035 δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία φτωχή χώρα στον κόσμο

Ίδρυμα Γκέιτς: Το 2035 δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία φτωχή χώρα στον κόσμο - Media

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η γυναίκα του Μελίντα φαίνεται ότι είναι πολύ αισιόδοξοι για τις προσπάθειες που κάνουν πολλές χώρες να βγουν από τη φτώχεια, εκτιμώντας ότι ως το 2035 δεν θα υπάρχουν φτωχές χώρες στον κόσμο.
 
Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, στην ετήσια επιστολή που δίνει στη δημοσιότητα κάθε χρόνο, αναφέρει ότι οι φτωχές χώρες δεν είναι καταδικασμένες να μείνουν φτωχές.
 
«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ώστε να κάνω πρόβλεψη», ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς λέγοντας ότι «ως το 2035 δεν θα υπάρχει σχεδόν καμία φτωχή χώρα στον κόσμο».
 
Σύμφωνα με τον Γκέιτς, στοιχεία που αφορούν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ δείχνουν ότι πολλές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, ακόμη και η Μποτσουάνα που κάποτε θεωρούνταν φτωχές, σήμερα έχουν ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες. Ο ίδιος προσθέτει ότι ακόμη και στην Αφρική η θνησιμότητα έχει μειωθεί σημαντικά από τη δεκαετία του ΄60.
 
Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, δηλώνοντας ότι «ο κόσμος βρίσκεται στα καλύτερά του και σε 20 χρόνια από σήμερα θα είναι ακόμη καλύτερα, από κάθε άποψη». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.