search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Πως η κόρη του, με εγκεφαλική πάθηση, του άλλαξε τη ζωή (Video)

22.01.2014 11:46
Πως η κόρη του, με εγκεφαλική πάθηση, του άλλαξε τη ζωή (Video) - Media

Ο Ρικ Φαν Μπικ, ήταν ένας συνηθισμένος άνδρας. Είχε παντρευτεί, ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα του, δούλευε, περνούσε καλά στη ζωή του και το μόνο που ήθελε ήταν ένα παιδί.

Ο Ρικ Φαν Μπικ, ήταν ένας συνηθισμένος άνδρας. Είχε παντρευτεί, ήταν ερωτευμένος με τη γυναίκα του, δούλευε, περνούσε καλά στη ζωή του και το μόνο που ήθελε ήταν ένα παιδί. Ο Ρικ, ήταν υπέρβαρος, κάπνιζε δυο πακέτα τσιγάρα την ημέρα, και η σχέση του με τον αθλητισμό ήταν ανύπαρκτη. Μέχρι που κάποια στιγμή η γυναίκα του έμεινε έγκυος και γεννήθηκε η κόρη του η Μάντισον, το 1998.
 
Δυο μήνες μετά τη γέννηση της μικρής Μάντισον, οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλική δυσλειτουργία. Με απλά λόγια, ο εγκέφαλος της δεν έχει φυσιολογική ανάπτυξη και σήμερα που είναι 16 χρονών, ο εγκέφαλος της δεν διαφέρει καθόλου από τον εγκέφαλο ενός βρέφους. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει, να μιλήσει, να φάει μόνη της και ούτε να περπατήσει.


 
Μια Κυριακή μεσημέρι, ο Ρικ πήρε την κόρη του στο αναπηρικό καροτσάκι να πάνε να παρακολουθήσουν έναν αγώνα τριάθλου, που γινόταν στην πολιτεία όπου έμενε. Ξαφνικά είδε κάτι που δεν είχε δει μέχρι τότε. Η Μάντισον παρακολουθούσε τους αθλητές που έτρεχαν και όχι μόνο αυτό, αλλά γελούσε κιόλας. «Ηταν η πρώτη φορά που την έβλεπα να χαμογελάει τόσο πολύ. Αισθάνθηκα ότι ήταν ευτυχισμένη.» λέει ο Ρικ
 
Τότε σκέφτηκε ότι αφού αυτό την κάνει να χαμογελάει και να διασκεδάζει, θα γινόταν και εκείνος αθλητής του τριάθλου και μάλιστα θα διαγωνιζόταν μαζί με την κορούλα του. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, έκοψε το τσιγάρο μαχαίρι, ξεκίνησε υγιεινή διατροφή και άρχισε καθημερινές προπονήσεις. Τρέξιμο, κολύμπι και ποδήλατο. Κάθε ημέρα… Απλά και μόνο για να κάνει ευτυχισμένη την κόρη του.


 
Παράλληλα ο Ρικ δημιούργησε και μια ομάδα την Mandy team και κατέβαινε στους αγώνες σπρώχνοντας την μικρή ευτυχισμένη Μάντισον με το καροτσάκι της. Και πράγματι οι γιατροί από τότε και μετά είπαν ότι η Μάντισον μοιάζει ευτυχισμένη, και έχουν βελτιωθεί όλες της οι λειτουργίες.
 
«Εγώ βάζω τα πόδια και εκείνη την καρδιά. Η ψυχή της μας δίνει και στους δύο δύναμη. Όταν τη βλέπω να τσιρίζει από χαρά όταν τρέχουμε, καταλαβαίνω πως αυτό που εισπράττει είναι υπέροχο. Αλλά και εγώ χάρη στην κόρη μου δεν είμαι εκείνος που ήμουν. Μου άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο»
 
Δείτε το βίντεο:
 
 
 

Πηγή: invitromagazine.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33