search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Συμπόρευση ομοσπονδιών στον απεργιακό αγώνα

22.01.2014 15:33
Νέες κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς - Media

Την κοινή κάθοδό τους στον απεργιακό αγώνα αποφάσισαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Ομοσπονδίες εργαζομένων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ. 

 
Την κοινή κάθοδό τους στον απεργιακό αγώνα αποφάσισαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, 7 Ομοσπονδίες εργαζομένων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Σε αυτή συμμετείχαν η ΟΛΜΕ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΔΟΥ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Ομοσπ. Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπ. Εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης (τέως ΥΒΕΤ), Ομοσπ. Διοικητικών Πανεπιστημίων (παρατηρητής), για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων της περιόδου.
 
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν οι εξής:

• Απεργία και στάση εργασίας στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.
 
• Καθιέρωση ενός σταθερού τόπου ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Αθήνα στην Πλατ. Κλαυθμώνος (κιόσκι).
 
• Συντονισμένες διακλαδικές διαμαρτυρίες διαθεσίμων – απολυμένων μια ημέρα κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και στην περιφέρεια.
 
• Στις 30/1 διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις απαράδεκτες συμβάσεις δουλείας «κοινωφελούς εργασίας».
 
• Στις 31/1 κοινά συλλαλητήρια σε όλες πόλεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
 
• Κονβόϊ αυτοκινήτων από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα στις 13 και 14/2 ενάντια σε ανεργία – απολύσεις – διαθεσιμότητες.
 
• Κινητοποίηση την ημέρα συνάντησης του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης με την Τρόϊκα στην Αθήνα.
 
• Να εκδοθεί κοινή αφίσα. Παράλληλα, κάλεσαν την ΑΔΕΔΥ να λάβει αποφάσεις σχετικά με κινητοποιήσεις σε όλο το Δημόσιο Τομέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:39