20/07/2019 01:12:19

Ο Πλάτωνας και η Κρίση

Ο Πλάτωνας και η Κρίση - Media
 
«Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αμφισβητεί τις επικρατούσες απόψεις, να μην παίρνει τίποτε ως θέσφατο επειδή είναι το έθιμο, η συνήθεια, η οικογένεια, η πατρίδα.
 
Υπογραμμίζουν ό,τι νέο στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική - δεν δημιουργούν αναγκαστικά καινοτομίες αλλά τις οργανώνουν, τις παρουσιάζουν»: Αυτή είναι κατά τον Αλέν Μπαντιού η χρησιμότητα των φιλοσόφων σήμερα. Κα­θηγητής Φιλοσοφίας, θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, μαθηματικός, ο Μπαντιού αναγνωρίζεται, από φίλους και αντιπάλους, ως μία από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης Φιλοσοφίας.
 
Θα τον ακούσουμε απόψε, στις 6.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο να μιλά με αφορμή το δοκίμιό του «Η Δημοκρατία του Πλάτω­να».
 
Και επειδή ο Μπαντιού, εκτός από σημαντικός φιλόσοφος, θεωρείται και κορυ­φαίος πολιτικός αναλυτής και σχολιάζει και εξηγεί σύγχρονα γεγονότα, αναμένεται να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση, την παγκόσμια και τη δική μας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.