search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57
MENU CLOSE

Ο Πλάτωνας και η Κρίση

22.01.2014 22:00
Ο Πλάτωνας και η Κρίση - Media

«Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αμφισβητεί τις επικρατούσες απόψεις, να μην παίρνει τίποτε ως θέσφατο επειδή είναι το έθιμο, η συνήθεια, η οικογένεια, η πατρίδα…»

 
«Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να αμφισβητεί τις επικρατούσες απόψεις, να μην παίρνει τίποτε ως θέσφατο επειδή είναι το έθιμο, η συνήθεια, η οικογένεια, η πατρίδα.
 
Υπογραμμίζουν ό,τι νέο στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική – δεν δημιουργούν αναγκαστικά καινοτομίες αλλά τις οργανώνουν, τις παρουσιάζουν»: Αυτή είναι κατά τον Αλέν Μπαντιού η χρησιμότητα των φιλοσόφων σήμερα. Κα­θηγητής Φιλοσοφίας, θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, μαθηματικός, ο Μπαντιού αναγνωρίζεται, από φίλους και αντιπάλους, ως μία από τις κορυφαίες μορφές της σύγχρονης Φιλοσοφίας.
 
Θα τον ακούσουμε απόψε, στις 6.30 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο να μιλά με αφορμή το δοκίμιό του «Η Δημοκρατία του Πλάτω­να».
 
Και επειδή ο Μπαντιού, εκτός από σημαντικός φιλόσοφος, θεωρείται και κορυ­φαίος πολιτικός αναλυτής και σχολιάζει και εξηγεί σύγχρονα γεγονότα, αναμένεται να αναφερθεί και στην οικονομική κρίση, την παγκόσμια και τη δική μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53