search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:56
MENU CLOSE

Νεμπράσκα

22.01.2014 22:00
Νεμπράσκα - Media

Η σύγχρονη αμερικάνικη ταινία δρόμου έχει έναν αρχιερέα, και το όνομά του είναι Αλεξάντερ Πέιν.

 
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Πρωταγωνιστούν: Μπρους Ντερν, Γουίλ Φόρτε, Τζουν Σκουίμπ
 
 Η σύγχρονη αμερικάνικη ταινία δρόμου έχει έναν αρχιερέα, και το όνομά του είναι Αλεξάντερ Πέιν.
 
Από το «Σχετικά με το Σμιντ» μέχρι το «Πλαγίως» και τους «Απογόνους», ο Ελληνοαμερικάνος σκηνοθέτης φιλμάρει τους (κατά βάση άντρες) ήρωές του καθοδόν, ενώ εκείνοι προσπαθούν να ξεμπερδέψουν το κουβάρι της ζωής τους πηγαίνοντας από ένα σημείο του χάρτη σε κάποιο άλλο.
 
Η «Νεμπράσκα» είναι μια αρκετά επιτυχημένη επανάληψη της συνταγής, με την κωμικοτραγική γεύση που αφήνουν (στις καλές τους στιγμές, τουλάχιστον) οι ταινίες του Πέιν να μένει αναλλοίωτη. Κινηματογραφώντας σε ασπρόμαυρο το ταξίδι ενός δύστροπου γέρου παρέα με τον γιο του, με σκοπό την εκταμίευση του αμύθητου ποσού που ο πρώτος είναι πεπεισμένος πως κέρδισε, ο Πέιν συνδυάζει το γλυκόπικρο ανθρώπινο πορτρέτο με μια συναρπαστική εικονογραφία της Αμερικής.
 
Από το πάντρεμά τους προκύπτει ένα έργο βαθιά προσωπικό, που δεν κραυγάζει την πολυπλοκότητά του και σε πείθει να συγχωρήσεις αρκετές σαρκαστικές ή συναισθηματικές ευκολίες. Ανεκτίμητο δώρο η παρουσία του Μπρους Ντερν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που μοιάζει με δικαίωση για δεκαετίες μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:56