search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Πρωθυπουργός και στον… βυθό ο Ερντογάν!

23.01.2014 07:18
Πρωθυπουργός και στον… βυθό ο Ερντογάν! - Media

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»  παρουσίασαν στην επιθεώρηση Zootaxa, τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τους παραποτάμους του.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»  παρουσίασαν στην επιθεώρηση Zootaxa, τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τους παραποτάμους του.
 
Θέλοντας προφανώς να ευχαριστήσουν τον «μαικήνα» τους, οι ερευνητές έδωσαν στα νέα αυτά ψάρια ονόματα που παραπέμπουν στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του.
 
Τα τρία είδη ανήκουν στο γένος Alburnoides, στο οποίο κατατάσσονται και ορισμένοι κυπρίνοι που ζουν στην Ελλάδα και ονομάζονται συνήθως «τσιρωνάκια».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», το πρώτο νέο είδος, με μήκος 6,5 εκατοστά, πήρε την ονομασία Alburnoides recepi, ή «τσιρωνάκι του Ρετζέπ». Επισήμως βέβαια, οι ερευνητές δηλώνουν ότι δεν έδωσαν στο ψάρι το όνομα του πρωθυπουργού, αλλά το όνομα του έγκριτου τοπογράφου Ρετζέπ Μπουγιουρτσού.
 
Το δεύτερο είδος πήρε το όνομα Alburnoides velioglui προς τιμήν του χειρουργού Χασάν Μπασρί Βέλιογλου, διοικητή του νοσοκομείου της Ρίζας.
 
Και το τρίτο βαφτίστηκε Alburnoides eminea («τσιρωνάκι της Εμινέ»), επισήμως προς τιμήν της Εμινέ, μητέρας του ερευνητή Νταβούτ Τουράν που ανακάλυψε το είδος.
 
Βέβαια, αν αναλογιστείτε πως και η σύζυγος του Ερντογάν ονομάζεται Εμινέ, μάλλον τα… υπόλοιπα ψάρια του Ευφράτη δύσκολα θα πειστούν ότι πρόκειται για σύμπτωση…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24