search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Το μεταναστευτικό στο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων

23.01.2014 08:04
Το μεταναστευτικό στο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων - Media

Το πρώτο άτυπο συμβούλιο υπουργών, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, ξεκινά την Πέμπτη στο Ζάππειο. Πρόκειται για το διήμερο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ θα λάβουν μέρος και οι Επίτροποι Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.

Το πρώτο άτυπο συμβούλιο υπουργών, στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ελλάδα, ξεκινά την Πέμπτη στο Ζάππειο.
 
Πρόκειται για το διήμερο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι υπουργοί των κρατών μελών με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιο καθώς και οι Επίτροποι Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας.
 
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι, κυρίως, το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της μετανάστευσης και η διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
 
Σε ό,τι αφορά την πολιτική νόμιμης μετανάστευσης, θα συζητηθούν η  επέκταση της οδηγίας  για τις ενδο-επιχειρησιακές μεταθέσεις και η αναθεώρηση της οδηγίας για τη διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών για σπουδές και επιστημονική έρευνα στην ΕΕ.
 
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η υιοθέτηση πολιτικών για την κοινωνική συνοχή των κρατών-μελών και την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Βασικοί άξονες είναι η εκμάθηση της γλώσσας της χώρας υποδοχής από τους υπηκόους τρίτων χωρών, η ενημέρωση των πολιτών στα κράτη  προέλευσης για τις δυνατότητες νόμιμης μετανάστευσης και τους κινδύνους της παράνομης εισόδου στην ΕΕ, η καταπολέμηση αρνητικών στερεοτύπων (μηνυμάτων και πολιτικών που επιτείνουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία).
 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η θερμή υποστήριξη από την Ελλάδα της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της ΕΕ, αρχή που επιδιώκουν να περιορίσουν κράτη όπως η Γερμανία και η Αγγλία λόγω των μεγάλων εισροών τσιγγάνων από κράτη της βαλκανικής και της πρώην ανατολικής Ευρώπης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:59