search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Economist: Η τρομοκρατία απειλεί την κυβέρνηση Σαμαρά

23.01.2014 09:12
Economist: Η τρομοκρατία απειλεί την κυβέρνηση Σαμαρά - Media

Στην απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, στην εμφάνιση του μέσω βίντεο αλλά και στην πιθανότητα επανεμφάνισης της νέας τρομοκρατίας αναφέρεται σε άρθρο του ο Economist. 

Στην απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, στην εμφάνιση του μέσω βίντεο αλλά και στην πιθανότητα επανεμφάνισης της νέας τρομοκρατίας αναφέρεται σε άρθρο του ο Economist.

Το γνωστό περιοδικό στο άρθρο του επισημαίνει ότι «η επανεμφάνιση της νέας τρομοκρατίας είναι ένας σοβαρό χτύπημα για την κλονιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά». Αναφέρει μάλιστα ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε να δώσει μερικές εξηγήσεις στην επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, καθώς η 17Ν είναι ακόμη στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ, ενώ θεωρείται πως αρκετά ηγετικά της στελέχη διέφυγαν της σύλληψης το 2002».

Σύμφωνα με τον Economist «σχεδόν δεν υπάρχει εβδομάδα που να μην γίνει κάποια έκρηξη βόμβας, συνήθως μικρής ισχύος, στην Αθήνα έξω από τα γραφεία πολιτικών ή κυβερνητικών κτιρίων. Έχουν σημειωθεί μερικοί τραυματισμοί και οι δράστες οι οποίοι θεωρείται ότι είναι εξτρεμιστές της Αριστεράς σπάνια συλλαμβάνονται».
 
Στο άρθρο γίνεται λόγος για τις σφαίρες που στάλθηκαν στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, στις δολοφονίες των δυο χρυσαυγιτών Φουντούλη και Καπελώνη τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και στους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ προς την οικία του Γερμανού Πρέσβη τον περασμένο μήνα.
 
«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία υπόθεση. Για τους αναλυτές, η νέα γενιά τρομοκρατών είναι λιγότερο ιδεολογική από την 17 Νοέμβρη, περισσότερο εθνικιστική και πιο πιθανό να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Το βίντεο του κ. Ξηρού, ένα κάλεσμα στα όπλα τύπου τζιχάντ, είναι μια ανησυχητική νέα τροπή, επισημαίνουν αναλυτές», καταλήγει το άρθρο του Economist.

Πηγή: Economist

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:12