search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:20
MENU CLOSE

Την βίασαν ομαδικά επειδή ερωτεύτηκε!

23.01.2014 09:55
Την βίασαν ομαδικά επειδή ερωτεύτηκε! - Media

Μια ιστορία ανείπωτης φρίκης και παραλογισμού έφερε στο φως ρεπορτάζ του BBC από την Ινδία.

Μια ιστορία ανείπωτης φρίκης και παραλογισμού έφερε στο φως ρεπορτάζ του BBC από την Ινδία.
 
Η αστυνομία στη δυτική Βεγγάλη συνέλαβε 13 ύποπτους σε σχέση με τον ομαδικό βιασμό μίας γυναίκας η οποία καταγγέλλει ότι αυτός διαπράχτηκε κατόπιν εντολής των πρεσβύτερων του χωριού, που ήταν αντίθετοι στη σχέση της με έναν άνδρα.
Η 20χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Η απόφαση ελήφθη από ένα "αυτοσχέδιο δικαστήριο", όπως αποκαλείται, κάτι που συνηθίζεται στα χωριά της Ινδίας. Τα "δικαστήρια" αυτά συχνά "καταδικάζουν" εις θάνατον ζευγάρια που έκριναν ότι παραβίασαν τον κώδικα τιμής. 
 Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ομαδικός βιασμός της 20χρονης το βράδυ της Δευτέρας ήταν η τιμωρία της για τη σχέση που είχε με έναν άνδρα από άλλη φυλή, κάτοικο του γειτονικού χωριού στην περιοχή Μπιρμπούμ.
"Η σχέση τους συνεχιζόταν επί σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν ο άνδρας επισκέφθηκε το σπίτι της γυναίκας τη Δευτέρα για να της κάνει πρόταση γάμου, οι πρεσβύτεροι τον είδαν και έστησαν ένα 'πρόχειρο δικαστήριο'. Στη διάρκεια της 'δίκης' το ζευγάρι δέθηκε σε ένα δένδρο", δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μπιρμπούμ, Σ.Σουντακάρ.
Ο ίδιος είπε ότι ο επικεφαλής του χωριού της γυναίκας επέβαλε πρόστιμο στο ζευγάρι 400 δολαρίων γιατί "διέπραξε το έγκλημα να ερωτευτεί". Ο άνδρας κατέβαλε το πρόστιμο, αλλά η οικογένεια της γυναίκας δεν διέθετε τα χρήματα, είπε η αστυνομία. Τότε ο επικεφαλής του χωριού, ο οποίος μάλιστα είναι μακρινός συγγενής της γυναίκας, διέταξε τον ομαδικό βιασμό της, πρόσθεσε ο Σουντακάρ.
Ο επικεφαλής του χωριού φέρεται να είπε στους άνδρες κατοίκους του, "η οικογένειά της δεν μπορεί να πληρώσει, οπότε πηγαίνετε να απολαύσετε το κορίτσι", αναφέρει σε γραπτή της καταγγελία η οικογένεια της 20χρονης. Η αστυνομία συνέλαβε 13 άνδρες–περιλαμβανομένου του προεστού του χωριού–σε σχέση με την επίθεση.
Παρότι ο βιασμός διαπράχτηκε το βράδυ της Δευτέρας, η οικογένεια της γυναίκας βρήκε το σθένος να πάει στην αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης και το βράδυ της ίδιας ημέρας η γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο. Το 2010, οι πρεσβύτεροι του Μπιρμπούμ υποχρέωσαν τουλάχιστον τρεις γυναίκες της φυλής τους να γδυθούν και να κυκλοφορούν γυμνές μπροστά από συγκεντρωμένα πλήθη στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00