search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Πού πηγαίνει η δημοκρατία;

23.01.2014 22:00
Πού πηγαίνει η δημοκρατία; - Media

Πρόκειται για μια ερώτηση – παγίδα, μια και έχουμε το παράδοξο στο άκουσμα της λέξης «Δημοκρατία» να συναινούν όλοι, δίνοντάς της όμως διαφορετικό περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας έχει και μια δική του ερμηνεία για το πώς την εννοεί! 

Επιμέλεια: Δημήτρης Βεργέτης
Εκδόσεις:
Πατάκη
Σελ.: 214

Πρόκειται για μια ερώτηση – παγίδα, μια και έχουμε το παράδοξο στο άκουσμα της λέξης «Δημοκρατία» να συναινούν όλοι, δίνοντάς της όμως διαφορετικό περιεχόμενο, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας έχει και μια δική του ερμηνεία για το πώς την εννοεί! Σπάνια λοιπόν μια έννοια χαίρει των σχεδόν καθολικών αισθημάτων αποδοχής – ωστόσο για διαφορετικούς λόγους. Δικαιολογημένα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς αν έχει τόσο πολλές μορφές η Δημοκρατία ή, αλλιώς, αν επιδέχεται τόσο πολλές ερμηνείες. Η ευρύτερη αποδοχή της Δημοκρατίας είναι η προφανής αιτία των διαχρονικών διαμαχών για το ακριβές περιεχόμενό της. Παρ’ ότι σε αυτόν τον τόμο αποφεύγεται να δοθεί ο ορισμός της Δημοκρατίας, βρίσκουμε μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με το περιεχόμενό της, μια και καλούνται οχτώ από τους σημαντικότερους πολιτικούς στοχαστές της εποχής μας να επιχειρήσουν τη δική τους προσέγγιση στο φαινομενικά εύκολο και αθώο ερώτημα: Πώς εννοούμε τη δημοκρατία! Ουσιαστικά, αυτές οι επί μέρους απαντήσεις αποτελούν τη συνέχεια ενός πανάρχαιου διαλόγου σχετικά με τη Δημοκρατία, ο οποίος ξεκινά από την εποχή του Πλάτωνα. Οι απαντήσεις πάντως σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:00