search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:18
MENU CLOSE

Κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου – 58

23.01.2014 15:02
Κρίση στις σχέσεις Βενιζέλου - 58 - Media

Σε τροχιά κρίσης με απροσδιόριστες συνέπειες έχει εισέλθει η απόπειρα της Κεντροαριστεράς σύνθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "58". 

 
Σε τροχιά κρίσης με απροσδιόριστες συνέπειες έχει εισέλθει η απόπειρα της Κεντροαριστεράς σύνθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και "58". Ο εκνευρισμός και η επιφύλαξη μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται ότι έχει ενταθεί τις τελευταίες ώρες κυρίως γιατί στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι έχει αρχίσει να τους ξεφεύγει ο έλεγχος και  η απόλυτη ποδηγέτηση της κίνησης. Το πιο καθοριστικό στοιχείο της κρίσης των τελευταίων ωρών αφορά στην απόφαση μελών της γραμματείας των "58" να μην επιτρέψει να παραβρίσκεται η Συλβάνα Ράπτη, ευρωβουλευτής και εξ απορρήτων του Βενιζέλου, στην χθεσινοβραδινή συνάντηση τους με τον  πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Χανς Σβόμποντα, παρά την επιθυμία και του ίδιου. Η κυρία Ράπτη αποχώρησε από την συνάντηση λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η κυρία Ράπτη είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του ΠΑΣΟΚ ( μέχρι το 2009 ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα εντός του ΕΣΚ) και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ήταν παρούσα στη συνάντηση Σβόμποντα – Τσίπρα πριν μερικές εβδομάδες στις Βρυξέλλες. Ο κ. Βενιζέλος άλλωστε έχει διαμηνύσει προς τον κ. Κουβέλη, κάτι που έμμεσα διατύπωσε χτες και προς τους "58" ότι η όποια ένταξη στην ομπρέλα του ΕΣΚ πρέπει να τυγχάνει της αποδοχής του ΠΑΣΟΚ.  

Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ χτες το απόγευμα πιστοποίησε την κρίση στις σχέσεις μέσα από ένα σχόλιο με το οποίο έσπευσε να απαντήσει με ένταση στα δημοσιεύματα που υποδέχτηκαν την ομιλία του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη στο Περιστέρι ως πρόσκληση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και διάχυσης τους μέσα στους "58".
«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μιλάει μόνο το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύουμε στη δυναμική και την ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης. Ισχύουν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η απόφαση της ΚΠΕ. Το ΠΑΣΟΚ σέβεται όλα τα πρόσωπα, όλες τις  κινήσεις και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες. Αξιώνει βεβαίως τον ίδιο σεβασμό όχι μόνο στην ιστορική του διαδρομή, αλλά και  στον σημερινό του ρόλο για τη σταθερότητα της χώρας και την πορεία εξόδου από τη κρίση».
 
Έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι βοηθούμενοι και από τα Μedia οι "58" φαίνεται να έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις τους και επιχειρούν να "καταλάβουν" την πρωτοκαθεδρία της Κεντροαριστεράς αντιμετωπίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως τελειωμένο. Οι κινήσεις αυτές μοιάζει να έχουν στα σοβαρά προβληματίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της 5μερης απουσίας του στο εξωτερικό ( Γαλλία- ΗΠΑ) κάποιοι επιχείρησαν να τον προσπεράσουν. Από την πλευρά των '58" επισημαίνουν ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ταύτιση του και θα πρέπει η κίνηση να αντιμετωπίζεται με διακριτό και αυτόνομα και όχι ως παρακολούθημα του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι έφτασαν σήμερα να λένε για ένα ακόμα ναυάγιο στην ιστορία της σύνθεσης στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ καθοριστικές θα είναι οι επόμενες μέρες για το εγχείρημα. Να σημειώσουμε ότι την ώρα που ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος απελευθερωμένος από τον…βραχνά του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει εσχάτως να φλερτάρει με τους "58" πρότεινε ως επικεφαλής τους να τεθεί ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ρίχνοντας λαδί στη φωτιά, αφού στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η άμεση μετεξέλιξη των "58" σε κομματική δομή θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό στο ΠΑΣΟΚ. Ολα αυτά τη στιγμή που ο κ. Βενιζέλος δεν πιέζεται μόνο από τους "58" αλλά και από τους πάσης φύσεως παπανδρεϊκούς που αμφισβητούν έντονα το εγχείρημα, τις προθέσεις, τις διαθέσεις και την σκοπιμότητα των "58" και ετοιμάζονται να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τον "ήλιο τον πράσινο", που γέρνει προς τη δύση του…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:17