search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Καταγγελία επιθέσεων κατά τρανσέξουαλ στο κέντρο της Αθήνας

23.01.2014 15:33
Καταγγελία επιθέσεων κατά τρανσέξουαλ στο κέντρο της Αθήνας - Media

Δύο διαφορετικά περιστατικά λεκτικής και σωματικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών που επισημαίνει την αδράνεια των αστυνομικών.

Δύο διαφορετικά περιστατικά λεκτικής και σωματικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών που επισημαίνει την αδράνεια των αστυνομικών.

Προσβλητική, τρανσφοβική και λεκτική επίθεση, καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, ότι έπεσε ομάδα τρανσέξουαλ γυναικών την περασμένη Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με την καταγγελία, την επόμενη ημέρα, άλλη τρανσέξουαλ δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στα Εξάρχεια και το δεύτερο στο σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) στρέφεται εναντίον όχι μόνο των δραστών της επίθεσης, αλλά και των αστυνομικών που βρέθηκαν επί τόπου, επειδή – όπως αναφέρει – μόλις αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για τρανς άτομο, προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν από το να καταθέσει μήνυση και της συνέστησαν να σταματήσει να διαμαρτύρεται, για τα εις βάρος της αδικήματα. Παρά το γεγονός αυτό, βέβαια, το θύμα μήνυσε τους δράστες και εν συνεχεία και τους αστυνομικούς.

Το ΣΥΔ «καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες τρανσφοβικές επιθέσεις αλλά και το γενικότερο κλίμα τρανσφοβίας που επικρατεί, και ενώνει τη φωνή του με όλες τις οργανώσεις και τους πολίτες που είναι αποφασισμένοι να βάλουν ένα τείχος ενάντια στις διακρίσεις και τις επιθέσεις με κίνητρο το τρανσφοβικό μίσος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:27