search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Γκρίνια ΗΠΑ για το Σότσι

24.01.2014 06:53
Γκρίνια ΗΠΑ για το Σότσι - Media

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι είναι υπαρκτή και άμεση. Για τον λόγο αυτό (υποτίθεται ότι) οι ρωσικές αρχές συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές ώστε να αποφευχθεί το κακό.

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι είναι υπαρκτή και άμεση. Για τον λόγο αυτό (υποτίθεται ότι) οι ρωσικές αρχές συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές ώστε να αποφευχθεί το κακό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μάλιστα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα για το θέμα αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη συνεργασία των δύο πλευρών.
 
«Θα έλεγα ότι η Ρωσία δεν έχει συνεργαστεί στην ανταλλαγή συγκεκριμένων πληροφοριών για απειλές», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει αποτελεσματικά και «ακλόνητα» μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το Σότσι, αλλά επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί για την απροθυμία της Μόσχας να μοιραστεί τις πληροφορίες σχετικά με πιθανές απειλές.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι δεδομένης της τρομερής ασφάλειας στο Σότσι, οι πιο πιθανοί στόχοι για επιθέσεις είναι άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Μόσχας .Οι επίδοξοι εισβολείς «δεν χρειάζεται να χτυπήσουν "σκληρούς" στόχους. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να χτυπήσουν "μαλακούς" στόχους για να είναι αποτελεσματικοί», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν και την αμερικανική αντι-βομβιστική τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε μέρη όπως το Αφγανιστάν για να ενισχύσει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και επίσης ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κάνει γνωστό ότι δύο πολεμικά πλοία που αναπτύσσονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι διαθέσιμα εάν είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16