search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Ουγγαρία: «Σε πολύ σοβαρή κατάσταση η οικονομία»

04.06.2010 14:32
Ουγγαρία: «Σε πολύ σοβαρή κατάσταση η οικονομία» - Media

«Σε πολύ σοβαρή κατάσταση» βρίσκεται η οικονομία της Ουγγαρίας, και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, «δεν είναι καθόλου υπερβολικό να γίνεται λόγος για χρεοκοπία».

«Σε πολύ σοβαρή κατάσταση» βρίσκεται η οικονομία της Ουγγαρίας, και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, «δεν είναι καθόλου υπερβολικό να γίνεται λόγος για χρεοκοπία».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πίτερ Όζκο δήλωσε ότι η χώρα «δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση κοντά στη χρεοκοπία.

Το δημόσιο χρέος της Ουγγαρίας ήταν στο 78% του ΑΕΠ πέρυσι, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 74%.

Ο Ορμπάν ανέλαβε την εξουσία στις 29 Μαΐου αφού κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος να μειώσει τους φόρους και να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Ωστόσο χθες δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση της ΕΕ για διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, η προηγούμενη κυβέρνηση «χειραγώγησε» τα οικονομικά στοιχεία και «είπε ψέματα» για την κατάσταση της οικονομίας. Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει την κατάσταση της οικονομίας και η κυβέρνηση θα δημοσιοποίηση ένα σχέδιο δράσης εντός των επόμενων 72 ωρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02