search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:39
MENU CLOSE

To στίγμα του ΚΚΕ στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές

24.01.2014 22:00
oldphotoskke1390550541.jpg

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ επιχειρεί να θέσει το δικό του δίλημμα προς το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται και έτσι να «διεμβολίσει» το κλίμα πόλωσης, το οποίο εκ των πραγμάτων, θεωρεί ο Περισσός, οδηγεί στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας.     

Στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές το ΚΚΕ επιχειρεί να θέσει το δικό του δίλημμα προς το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται και έτσι να «διεμβολίσει» το κλίμα πόλωσης, το οποίο εκ των πραγμάτων, θεωρεί ο Περισσός, οδηγεί στο δίλημμα Σαμαράς ή Τσίπρας.     

Μιλώντας προχθες στην Κ.Ο. του κόμματος και το Τμήμα Παιδείας της Κεντρικής Επιτροπής για το νομοσχέδιο που αφορά την έρευνα ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι ανοίγονται δύο δρόμοι, «ο δρόμος που υπηρετεί τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και ο δρόμος που υπηρετεί τον λαό και τις πραγματικές συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του». Στις ευρωεκλογές που συμπίπτουν με τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε, θέλουμε να ισχυροποιηθεί ο δεύτερος δρόμος. Στην ίδια πλευρά, άλλωστε, ενέταξε τους Σαμαρά και Τσίπρα σε προγενέστερο σχόλιό του με αφορμή τις ομιλίες των δύο ανδρών στο Στρασβούργο την περασμένη εβδομάδα: οι ομιλίες τους, είπε, «εκπέμπουν την αγωνία για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, για να διαχειριστεί τον ‘‘πάτο’’ της κρίσης και την αναιμική πορεία ανάκαμψης που πιθανόν να ακολουθήσει».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο είναι «κάλπικη» και με αφορμή το «πρόσφατο επεισόδιο» αντεγκλήσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ο «Ριζοσπάστης» σημείωσε ότι «όσο πιο έντονη είναι η σύμπλευσή τους σε στρατηγικές επιλογές τόσο η αντιπαράθεσή τους δεν γίνεται για την ουσία, αλλά με στόχο να διαμορφωθούν τεχνητές διαχωριστικές γραμμές».

Μάλιστα ο Δ. Κουτσούμπας «εξήγαγε» την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ευρώπη: στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ιταλία για τις ανάγκες του 2ου συνεδρίου του Κ.Κ. Ιταλίας επέκρινε, στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκεί, τις ιταλικές αριστερές δυνάμεις που μετέχουν στο ΚΕΑ (το οποίο αποκάλεσε «αριστερό ψάλτη» της Ε.Ε.) γιατί, όπως είπε, παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως «παράδειγμα» και δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αποκρύπτοντας την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, «δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό και όχι ανατροπής του».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27