search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:17
MENU CLOSE

Περί διαφθοράς

24.01.2014 22:00
oldphotospod_2301_062_cmyk1390552457.jpg

Σαν ένα δυσώδες απόστημα που δεν έχει γιατρειά μοιάζουν όλες οι υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα αυτό το διάστημα, με προεξάρχουσες αυτές των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σαν ένα δυσώδες απόστημα που δεν έχει γιατρειά μοιάζουν όλες οι υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα αυτό το διάστημα, με προεξάρχουσες αυτές των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στον αντίποδα αυτών των υποθέσεων στέκουν εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι Έλληνες πολίτες, που μαζί με τις βάναυσα διαψευσμένες βεβαιότητές τους απώλεσαν και τη δυνατότητα μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, να στρώσουν τραπέζι, να εργαστούν. Και σαν να μην τους έλειπαν όλα αυτά, έχουν και τον πακτωλό των εκατομμυρίων που καταχράστηκαν με δόξα και τιμή τα επίτιμα στελέχη της κοινωνίας να περνά κάθε μέρα μπροστά από τα μάτια τους! Εκατομμύρια – με ονοματεπώνυμο πλέον… – ενθυλακώνονταν επί δεκαετίες στις αβυσσαλέες τσέπες των κάθε λογής αδηφάγων απατεώνων που έδρασαν εγκληματικά και συστηματικά σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Το χαρακτηριστικότερο στιγμιότυπο όλης αυτής της θλιβερής έκπτωσης ήταν εκείνο το φωτογραφικό ενσταντανέ όπου εικονιζόταν ο πρώην σοσιαλιστής και νυν τρόφιμος Κορυδαλλού Άκης να καταχειροκροτεί ενθουσιωδώς τον τότε διευθυντή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και νυν προφυλακισμένο Σωτήρη Εμμανουήλ, ο οποίος πανευτυχής με το ένα χέρι υπέγραφε και με το άλλο εισέπραττε μίζες απίστευτων εκατομμυρίων. Ο εξευτελισμός ωστόσο δεν τελειώνει εύκολα… Και στις δύο υποθέσεις, όπως και στη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, υπήρξαν εμπλεκόμενοι συνδικαλιστές, οι οποίοι λάμβαναν μέρος και αυτοί στο μιζο-πάρτι – έναντι της «διευθέτησης» των κινητοποιήσεων!… Κι οι συνδικαλιστές αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα.
Θα ήταν σοβαρό λάθος όλη αυτή η απογοητευτική πραγματικότητα να ερμηνευτεί με μικροκομματική λογική – δηλαδή, πόσα λαμόγια ήταν του ΠΑΣΟΚ, πόσα της Ν.Δ. και ποιοι συνδικαλιστές προέρχονταν από την Αριστερά. Είναι προφανές ότι αυτός που χειρίζεται την εξουσία έχει στα χέρια του το χρήμα και το μοιράζει ανάλογα. Άρα δεν έχει τόση σημασία το ποσόν όση έχει η πρόθεση· και στην πρόθεση – αν ακολουθήσουμε τα ίχνη του χρήματος – συμμετείχαν όσοι ακριβώς είχαν τη δυνατότατα να συμμετάσχουν. Η διαχείριση της εξουσίας και του ανάλογου χρήματος δεν είναι υπόθεση κομματική: όταν διοικεί η Δεξιά, το χρήμα έχει δεξιούς αποδέκτες και πάει λέγοντας… Υπάρχει ιστορική διάψευση για το ότι η διαφθορά δεν διαχέεται σε όλες τις εξουσίες από όπου κι αν αυτές προέρχονται;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:16