search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Ο Σούπερμαν είναι πάπια!

24.01.2014 22:00
Ο Σούπερμαν είναι πάπια! - Media

Φοράνε μπλούζες με το λογότυπο του Σούπερμαν, αλλά αντί για το S έχουν μπροστά μια… πάπια! 

Φοράνε μπλούζες με το λογότυπο του Σούπερμαν, αλλά αντί για το S έχουν μπροστά μια… πάπια! Στα λάιβ τους, που θυμίζουν κανονικό πάρτι, ακούς από Τομ Τζόουνς μέχρι και Μάιλι Σάιρους, ενώ παίζει, άμα τους τη δώσει, να κατέβουν στο κοινό και να χορέψουν… συρτό μαζί του. Αυτοί είναι οι Sbaraquack, ένα συγκρότημα που παίρνει στα σοβαρά τη μουσική, τους εαυτούς τους όμως όχι!
Είναι τύποι που κάνουν χαβαλέ, τους νιώθεις σαν φιλαράκια όταν τους μιλάς και το καλύτερο είναι πως το όνομά τους δεν παραπέμπει τυχαία σε κόμικς καθώς ο frontman του συγκροτήματος, Δημήτρης Σκούρτης, γνωστός και ως Πάπιας, είναι φίλος των κόμικς, του Ντόναλντ Ντακ και του Ινδιάνα Γκούγυ από το παλιό περιοδικό «Αλμανάκο». «Το όνομα θέλαμε οπωσδήποτε να παραπέμπει σε κάτι από πάπια. Το πρότεινα στον Χρήστο Δρούζα (μπασίστας του γκρουπ), αυτός στην αρχή… μόρφασε περίεργα [γέλια] αλλά μόλις του εξήγησα πως είναι το επιφώνημα έκπληξης στην “παπίστικη” διάλεκτο, αποφασίσαμε να πορευτούμε με αυτό». Με τις μπλούζες όμως, που έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν του γκρουπ, τι παίζει; «Την μπλούζα με το σήμα του Σούπερμαν και την πάπια στη μέση μού την είχε κάνει δώρο η τότε κοπέλα μου και εγώ άρχισα να τη φοράω και στα λάιβ. Σιγά – σιγά όλοι όσοι έρχονταν να μας δουν “κόζαραν” την μπλούζα και ζητούσαν και από μία. Έτσι, πιστέψαμε πως θα ήταν ωραίο να την υιοθετήσουμε σαν ένα δικό μας dress code στις εμφανίσεις μας» συνεχίζει ο Δημήτρης.

Από την Κρήτη
Αν και πρόσφατα άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους, οι Sbaraquack υφίστανται εδώ και τρία χρόνια και αποτελούνται από τους Δημήτρη PAPIAS Σκούρτη, Χρήστο SOULMAN Δρούζα, Μάριο Laz Ιωαννίδη, Evan LACOSTE Βασιλόπουλο και Γιώργο ΜΙΚΡΟ ΠΟΥΛΙάση. Χαριτολογώντας, στη σελίδα τους στο Facebook γράφουν πως ειδικεύονται στη funk και ροκ εν… τρολλ, αν και η soul και η τζαζ είναι επίσης διάχυτη στα τραγούδια που παίζουν. Ο Χρήστος Δρούζας, μπασίστας του γκρουπ μίλησε και για το ξεκίνημα των Sbaraquack: «Με τον Δημήτρη (Σκούρτη) ξεκινήσαμε μαζί να παίζουμε μουσική, στην Κρήτη. Από εκεί ξεκινήσαμε και το πρώτο μας tour, με το οποίο φτάσαμε από το Κρανίδι μέχρι το Άργος. Όλοι στο γκρουπ, μέχρι και τον τελευταίο που προστέθηκε, τον Μάριο Ιωαννίδη, είχαμε το μικρόβιο της μουσικής, αλλά οι συγκυρίες (δουλειά, σπουδές, στρατιωτικές θητείες) δεν μας επέτρεπαν να βάλουμε μπρος το πρότζεκτ “Sbaraquack”. Μέχρι που ήρθε ένα τηλεφώνημα από τον Πάπια, ο οποίος σπούδαζε στην Κρήτη, για να με συγχαρεί τότε που συμμετείχα στο μιούζικαλ “Rent”. Ε, από εκεί έπεσε η ιδέα του γκρουπ, κύλησε η μπάλα και φτάσαμε να παίζουμε σταθερά σαν συγκρότημα για τρία χρόνια».

«Κάνουμε το κέφι μας»
Για να καταλάβει κανείς τι επικρατεί στα venues όπου έχουν παίξει, όπως το Κεραμείο ή το Fagotto στα Χανιά, πρέπει να το δει… στην πράξη. Τα παιδιά επί σκηνής… χτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσης και διασκεδάζουν αφάνταστα, τόσο οι ίδιοι όσο και ο κόσμος που τους παρακολουθεί. «Έχουμε ένα σταθερό κοινό που μας παρακολουθεί συστηματικά, αλλά εμείς στη σκηνή κάνουμε το κέφι μας και μεταφέρουμε τα vibes και στον κόσμο που δεν μας πολυξέρει» λέει ο Δημήτρης, με τον Χρήστο να συμπληρώνει: «Στα λάιβ άλλων που έχουμε πάει παρατηρούμε πως λείπει η αίσθηση του πάρτι. Πιστεύω πως μας έχει φάει η σοβαροφάνεια. Δεν μειώνω την καλλιτεχνική έκφραση μέσω της μουσικής, αλλά θεωρώ που έχουμε ξεχάσει πώς να περνάμε απλώς καλά».
Όσον αφορά το τι ακριβώς παίζουν… «Τα πάντα» απαντούν και οι δύο. «Ο κορμός είναι η φανκ και η σόουλ, αλλά όλα τα τραγούδια που διασκευάζουμε και παίζουμε τα προσαρμόζουμε στο δικό μας στυλ. Μην παραξενευτείς λοιπόν άμα ακούσεις να παίζουμε Τομ Τζόουνς, Μάιλι Σάιρους και… Χρήστο Δάντη σε φανκ εκτέλεση». Ουσιαστικά δεν λένε «όχι» σε κανένα είδος μουσικής καθώς όλο και κάποιο κομμάτι θα τους κάνει κλικ και θα το χρησιμοποιήσουν στη setlist τους, την οποία αλλάζουν σχεδόν σε κάθε λάιβ. Μεγάλη επιρροή πάντως αποτελεί ο Τομ Τζόουνς και οι Blues Brothers, πρότυπα στα οποία κινείται μουσικά το γκρουπ. Μεγάλο τους όνειρο δεν είναι τίποτα άλλο από το να κάνουν ένα ατελείωτο road trip με ένα βανάκι και να παίζουν παντού μουσική. «Μακάρι να είχαμε λύσει το οικονομικό ζήτημα για να μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο» λένε τα παιδιά, καθώς δεν ζουν αποκλειστικά μέσα από τη μουσική. Ο Χρήστος, ενδεικτικά, διδάσκει μπάσο στο ωδείο «Φίλιππος Νάκας» και ο Δημήτρης είναι DJ στα μαγαζιά «Alegria» και «Blink».
Παρά τις όποιες δυσκολίες, οι Sbaraquack δεν πτοούνται. Γουστάρουν την επαφή με τον κόσμο, τη μουσική και τον χαβαλέ. Όλα τα κατάλληλα συστατικά για ένα μουσικό πάρτι…

Η φωτογραφία των Sbaraquack είναι του  Στέλιου Χουστουλάκη :
https://www.facebook.com/schoustoulakis?ref=br_rs  
https://www.facebook.com/dasplit

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26