search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Το τσιπουράδικο της νέας γενιάς

25.01.2014 22:00
Το τσιπουράδικο της νέας γενιάς - Media

Μουσικές βραδιές χωρίς μικρόφωνο, νόστιμοι μεζέδες που έρχονται χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι σας και ατμόσφαιρα που εκπέμπει ένα παραδοσιακό feel. 

Μουσικές βραδιές χωρίς μικρόφωνο, νόστιμοι μεζέδες που έρχονται χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι σας και ατμόσφαιρα που εκπέμπει ένα παραδοσιακό feel. Το μεζεδοπωλείο «Τσιπουράκι – Μεζεδάκι» του νεαρού Στέφανου Σαγανά επαναφέρει στο προσκήνιο το παραδοσιακό τσιπουράδικο, δίνοντάς του όμως μια πιο… μοντέρνα γεύση.
Τοποθετημένο πάνω στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, το μαγαζί μάς φέρνει στον νου μιαν άλλη εποχή, παρά το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του μετρά μόλις… 23 χρόνια ζωής. Ο Στέφανος Σαγανάς, ένα νέο παιδί από την Αμφιλοχία, δεν είχε κάποια σχετική επαφή με επιχειρήσεις, μαγαζιά και τα συναφή. Σε ένα σουβλατζίδικο εργαζόταν αρχικά, μαζί με τον αδερφό του. Αλλά είχε μια ιδέα. Η ιδέα αυτή ήταν να δημιουργήσει, τον Απρίλιο του ’13, ένα τσιπουράδικο σε ένα ιστορικό σημείο μιας εξίσου ιστορικής περιοχής. Μαζί με τον αδερφό του, κάτι που σημαίνει πως το μαγαζί είναι… οικογενειακή υπόθεση:«Θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι μοντέρνο σε μια ιστορική περιοχή όπως είναι η Κυψέλη» αναφέρει επί του θέματος ο Στέφανος. Σίγουρα το ντεκόρ παραπέμπει σε μια σύγκρουση εποχών, της σύγχρονης και της παλιάς, γεγονός που δεν αποστρέφει τους νέους από το να μπουν στο τσιπουράδικο, ούτε «ξενίζει» τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Μικρά τραπεζάκια και καρεκλίτσες – η παλιά εποχή, που λέγαμε πρίν –, διαλεχτά κρασιά σε δύο ράφια πάνω από το ταμείο και μια… 3D ταπετσαρία με κουζινικά σκεύη και κατσαρολικά. Πώς είπατε; 3D; Να, λοιπόν, η μοντέρνα πινελιά που δίνει ο Στέφανος στο «Τσιπουράκι – Μεζεδάκι» και πρέπει να ομολογήσω πως στην αρχή που τον ρώτησα, νόμιζα πως είχε κρεμάσει στα αλήθεια κατσαρόλες και σκεύη στους τοίχους του: «Μην ανησυχείς, καθώς όλοι την… πατάνε σχεδόν με αυτήν την ταπετσαρία» με διαβεβαίωσε ο Στέφανος και συνεχίζει: «Το χαρακτηριστικό του μαγαζιού για μένα είναι αυτό, τα τηγάνια που βλέπεις στους τοίχους. Επειδή είναι και σε 3D ανάλυση, ξεγελά τον κόσμο και είναι κάτι σαν πάντρεμα παλιού και καινούργιου».
Σχεδόν όλοι οι μεζέδες έχουν ζήτηση, από ποικιλία ψαριών, όπως γαριδάκια, σαρδέλες, γαύρος, καλαμαράκια, μέχρι και κρεατικά – πειρασμούς, όπως μπριζολάκια και πανσέτες. «Όλα είναι φρέσκα και ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή. Είναι δύο πράγματα για τα οποία υπερηφανεύεται το μαγαζί» τονίζει ο Στέφανος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τις προσιτές τιμές του μαγαζιού, δεδομένου πως η χώρα περνάει… κρίση. Τέσσερα άτομα μπορούν να απολαύσουν τα εδέσματα του μαγαζιού μέχρι και με 14 ευρώ, ενώ και ένα άτομο μόνο του τρώει σαν… πασάς και με 12 ευρώ.

Μουσικές βραδιές
Φυσικά, ένα από τα δυνατά χαρτιά του τσιπουράδικου αποτελούν αναμφίβολα οι μουσικές βραδιές, τις οποίες ο Στέφανος υλοποίησε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το μαγαζί. Πέντε μέρες της εβδομάδας (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) ο κόσμος απολαμβάνει το τσίπουρο και τον μεζέ του παρέα με ζωντανή ελληνική μουσική, κυρίως έντεχνα, ρεμπέτικα και ελαφρολαϊκά κομμάτια. Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στον χώρο είναι συνήθως νέοι, ορεξάτοι και ανερχόμενοι, όπως η Ελεάνα Φινοκαλιώτη που μαζί με τον κιθαρίστα Α. Δεσποτάκη εμφανίζονται την τελευταία μέρα της εβδομάδας. Το ότι δεν υπάρχει μικρόφωνο δεν φοβίζει κανένα καθώς, σύμφωνα με τον Στέφανο, «φτιάχνει παραδοσιακή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και κάνει πιο κεφάτο τον κόσμο
Αν σας βγάλει ο δρόμος στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, κάντε μια στάση στο «Τσιπουράκι – Μεζεδάκι». Θα εντυπωσιαστείτε με τη 3D ταπετσαρία, θα φάτε ολόφρεσκους μεζέδες και μπορεί να σας έρθει και να χορέψετε ακούγοντας ένα νέο παιδί να τραγουδά δέκα μέτρα μπροστά σας. Ο Στέφανος Σαγανάς ξέρει τον τρόπο να τιμά την παράδοση…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:51