search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Το Facebook απαντά στο Πρίνστον: Το 2021 δεν θα σας έχει μείνει φοιτητής

24.01.2014 11:56
Το Facebook απαντά στο Πρίνστον: Το 2021 δεν θα σας έχει μείνει φοιτητής - Media

«Μέχρι το 2021 δεν θα έχει απομείνει φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πρίνστον και ως το 2060 δεν θα υπάρχει αέρας για να αναπνεύσουμε εάν είναι έγκυρη η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν δύο ερευνητές του Πρίνστον…

«Μέχρι το 2021 δεν θα έχει απομείνει φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πρίνστον και ως το 2060 δεν θα υπάρχει αέρας για να αναπνεύσουμε εάν είναι έγκυρη η μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν δύο ερευνητές του Πρίνστον για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το Facebook θα χάσει το 80% των χρηστών του σε τρία χρόνια», απάντησαν αναλυτές του Facebook στην έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου.
 
Ερευνητές του Πρίνστον χαρακτήρισαν επιδημική την εξάπλωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σημείωσαν πως οι χρήστες του σταδιακά αποκτούν ανοσία με αποτέλεσμα να χάσει το 80% αυτών μέχρι το 2017. Η πρόβλεψη έγινε μέσω της σύγκρισης γραφημάτων σχετικά με επιδημίες με τις αντίστοιχες της εξάπλωσης κοινωνικών δικτύων. Η εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι, όπως στην περίπτωση ασθενειών σαν τη βουβωνική πανώλη, το Facebook κάποια στιγμή θα εκλείψει.
 
Κατόπιν της δημοσίευσης της έρευνας, οι αναλυτές του Facebook κοιτώντας τον αριθμό των Like στις σελίδες των πανεπιστημίων Πρίνστον, Χάρβαρντ και Γιέιλ καταγράφουν στην πορεία του χρόνου συγκριτικό μειονέκτημα του Πρίνστον, αναφέρονται στον μειούμενο αριθμό επιστημονικών διατριβών αντλώντας στοιχεία από τον μελετητή της Google, Google Scholar, και τέλος, καταγράφουν την καθοδική τροχιά του ενδιαφέροντος για το Πρίνστον από τις αναζητήσεις στο google.com και καταλήγουν να προβλέψουν πως δεν θα απομείνει φοιτητής έως το 2021.
 
«Ανησυχούμε για το Πρινστον, περισσότερο όμως ανησυχούμε για την μοίρα του πλανήτη μας. Τα Google Trends δείχνουν ότι μέχρι το 2060 δεν θα υπάρχει αέρας στην Γη, γεγονός που θα είχε ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα», αναφέρουν και προσθέτουν ότι «δεν είναι όλες οι μελέτες ίδιες και κάποιες μέθοδοι ανάλυσης μπορεί να οδηγήσουν σε τρελά συμπεράσματα».
 
 
Πηγή: tvxs.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14