search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:22
MENU CLOSE

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που έκλεψαν αλλοδαπούς

24.01.2014 14:11
Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που έκλεψαν αλλοδαπούς - Media

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση οικιακού ασύλου, κλοπή και σωματική βλάβη.

 
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση οικιακού ασύλου, κλοπή και σωματική βλάβη.
 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, «Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (23-01-2014), ένας Αστυφύλακας και τρεις Ειδικοί Φρουροί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης οικιακού ασύλου, της κλοπής και της απλής σωματικής βλάβης.
 
Η παραπάνω σχηματισθείσα ποινική δικογραφία αφορά επιπλέον και την εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση, τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Μπαγκλαντές, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
 
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το βράδυ της 22.01.2014, καταγγέλθηκε τηλεφωνικά, από αλλοδαπούς, στο Κέντρο της Αμέσου Δράσεως περιστατικό που διαπράχθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς.
 
Στη συνέχεια οι καταγγέλλοντες (τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές) καθ’ υπόδειξη του Κέντρου μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, όπου ανέφεραν ότι τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί, αφού προηγουμένως τους έλεγξαν σε υπαίθριο χώρο και βρήκαν στη κατοχή τους ναρκωτικά, μετέπειτα εισήλθαν παράνομα στο σπίτι τους, έψαξαν τους χώρους, αφαίρεσαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ και αποχώρησαν.»
 
«Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο Αστυφύλακας και οι τρεις Ειδικοί Φρουροί, πριν τις σχετικές καταγγελίες των αλλοδαπών, δεν είχαν αναφέρει στο κέντρο της Αμέσου Δράσεως οτιδήποτε σχετικό με έρευνα σε δημόσιο χώρο, ανεύρεση ναρκωτικών, μετάβαση σε κατοικία για διενέργεια έρευνας κ.λπ. ενέργειες και δεν είχαν προβεί σε προσαγωγή – σύλληψη των υπαιτίων.
 
Επιπλέον τα ναρκωτικά (ποσότητες κάνναβης και 62 συνολικά ναρκωτικά χάπια), παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν κατόπιν εντολής του Κέντρου κλήθηκαν να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, προκειμένου να εξεταστούν τα καταγγελλόμενα.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας και οι Ειδικοί Φρουροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21