search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Οι Daft Punk «σάρωσαν» τα Γκράμι (Video)

27.01.2014 07:24
Οι Daft Punk «σάρωσαν» τα Γκράμι (Video) - Media

Το συγκρότημα Daft Punk ήταν ο μεγάλος νικητής στα 56α μουσικά βραβεία Grammy. Στην τελετή εμφανίστηκαν επίσης οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ από τους Beatles, σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.
 

Το συγκρότημα Daft Punk ήταν ο μεγάλος νικητής στα 56α μουσικά βραβεία Grammy, τα οποία απονεμήθηκαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) στο Λος Άντζελες, σε μία τελετή που διήρκεσε 3,5 ώρες και μεταδόθηκε ζωντανά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
 
Οι  Daft Punk έφυγαν από την τελετή με πέντε βραβεία – καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς για το Random Access Memories, καλύτερου τραγουδιού για το «Get Lucky», καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου.

 

Τέσσερα Grammy απέσπασε το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).
 
Βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Αλίσια Κις για το «Girl on Fire».
 
Το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της κάουντρι μουσικής απονεμήθηκε στον Κέισι Μάσγκρεϊβ για το «Same Trailer Different Park».
 
Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Grammy: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το «Royals».
 
Grammy καλύτερου ροκ άλμπουμ της χρονιάς παρέλαβαν οι Led Zeppelin για το «Celebration Day», καλύτερης ροκ εμφάνισης οι Imagine Dragons για το Radioactive, καλύτερου εναλλακτικό άλμπουμ οι Vampire Weekend για το «Modern Vampires Of The City» και για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ βραβεύτηκε ο Bruno Mars για το «Unorthodox Jukebox».
 
Στην τελετή εμφανίστηκαν επίσης οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ από τους Beatles, σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Καβάκος διεκδικούσε Γκράμι στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου. Ωστόσο, το Γκράμι στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε στο Roomful of Teeth των Brad Wells & Roomful Of Teeth.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:54