12/11/2018 23:18:25

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα» (Video)

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα» (Video) - Media
 
«Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο τον Ε’».
 
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα.
 
Ο Μητροπολίτης δεν αναφέρθηκε μόνο σε εκκλησιαστικά ζητήματα αλλά έθιξε και πολιτικά θέματα.
 
Χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο, με αφορμή την μεταμφίεσή του σε «παπά Σούρα», ενώ ζήτησε από τους πιστούς «και στο μεγάλο σπίτι μας που το λένε Ελλάδα να έχουμε τον Χριστό».
 
Και αμέσως εξήγησε τι εννοεί:
 
«Ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει το σταυρό του δε λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – που να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει πιστεύω στο Χριστό πιστεύω στην Παναγιά, όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”»!
 
«Χριστιανέ, άκου να σου πω, η ψήφος είναι τίμιο πράγμα. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου ώστε να ρίξεις το ψηφοδέλτιο», πρόσθεσε.
 
Κυριολεκτικά ωρυόμενος φώναξε: «Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’ αυτόν που δεν πιστεύει;»
 
Κατά τη γνώμη του Μητροπολίτη Γόρτυνος η ψήφος πρέπει να αναδείξει «άρχοντα που να πιστεύει στον Χριστό, να τον βλέπουμε στις παρελάσεις», όπως ακριβώς γίνεται με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αντρέα Λυκουρέντζο.   

(με πληροφορίες από romfea.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.