search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:20
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα» (Video)

27.01.2014 19:09
Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα» (Video) - Media

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα.

 
«Το ράσο μου πετάει τριφασικό ρεύμα γιατί είναι ποτισμένο από τον Γρηγόριο τον Ε’».
 
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της αδελφότητας Δημητσανιτών στην Αθήνα.
 
Ο Μητροπολίτης δεν αναφέρθηκε μόνο σε εκκλησιαστικά ζητήματα αλλά έθιξε και πολιτικά θέματα.
 
Χαρακτήρισε παλιάνθρωπο τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο, με αφορμή την μεταμφίεσή του σε «παπά Σούρα», ενώ ζήτησε από τους πιστούς «και στο μεγάλο σπίτι μας που το λένε Ελλάδα να έχουμε τον Χριστό».
 
Και αμέσως εξήγησε τι εννοεί:
 
«Ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει το σταυρό του δε λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – που να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει πιστεύω στο Χριστό πιστεύω στην Παναγιά, όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”»!
 
«Χριστιανέ, άκου να σου πω, η ψήφος είναι τίμιο πράγμα. Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου ώστε να ρίξεις το ψηφοδέλτιο», πρόσθεσε.
 
Κυριολεκτικά ωρυόμενος φώναξε: «Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’ αυτόν που δεν πιστεύει;»
 
Κατά τη γνώμη του Μητροπολίτη Γόρτυνος η ψήφος πρέπει να αναδείξει «άρχοντα που να πιστεύει στον Χριστό, να τον βλέπουμε στις παρελάσεις», όπως ακριβώς γίνεται με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αντρέα Λυκουρέντζο.   

(με πληροφορίες από romfea.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:20