search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:22
MENU CLOSE

“Έφυγε” ένας μεγάλος καλλιτέχνης

28.01.2014 07:57
\"Έφυγε\" ένας μεγάλος καλλιτέχνης - Media

Τον Πιτ Σίγκερ λίγοι από εμάς τον ήξεραν. Κακώς, γιατί ο Αμερικανός μουσικός που «έφυγε» χθες από τη ζωή υπήρξε μεγάλη μορφή με έντονη πολιτική και ακτιβιστική δραστηριότητα.

Τον Πιτ Σίγκερ λίγοι από εμάς τον ήξεραν. Κακώς, γιατί ο Αμερικανός μουσικός που «έφυγε» χθες από τη ζωή υπήρξε μεγάλη μορφή με έντονη πολιτική και ακτιβιστική δραστηριότητα.
 
Ο Σίγκερ γεννήθηκε το 1919 στο Μανχάταν και αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε γνωστός. Με το συγκρότημα «The Weavers» έκανε επιτυχία και το τραγούδι τους «Goodnight Irene» έμεινε στην κορυφή των τσαρτς για 13 εβδομάδες το 1950.
 
Η πορεία τους όμως διακόπηκε άδοξα και άδικα. Ο Σίγκερ ήταν αριστερών πεποιθήσεων και έπεσε θύμα του «Μακαρθισμού» με αποτέλεσμα να δεχτεί τρομερό πόλεμο και να «εξαφανιστεί» από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για δέκα ολόκληρα χρόνια.
 
Δεν πτοήθηκε όμως. Συνέχισε να γράφει μουσική και να διαμαρτύρεται για τις κοινωνικές αδικίες στη χώρα του, μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
Πρωτοστάτησε μάλιστα τον Οκτώβριο του 2011 στην μεγάλη διαδήλωση που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη το κίνημα «κατάληψης της Γουόλ Στριτ».
 
Ο Σίγκερ έφυγε χθες, πλήρης ημερών, και πλήρης ως ακτιβιστής και άνθρωπος που νοιαζόταν για το γενικό καλό. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18