search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Κομισιόν: «Δεν ζητήσαμε να κοπούν στο μισό οι συντάξεις»

06.06.2010 07:19
Κομισιόν: «Δεν ζητήσαμε να κοπούν στο μισό οι συντάξεις» - Media

Η Κομισιόν δεν ζήτησε ποτέ από την ελληνική πλευρά να κοπούν στο μισό οι συντάξεις, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κ. Αλταφάζ. Όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει σχετική αναφορά στο μνημόνιο και πρόκειται για παρανόηση.

Η Κομισιόν δεν ζήτησε ποτέ από την ελληνική πλευρά να κοπούν στο μισό οι συντάξεις, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κ. Αλταφάζ.

Όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει σχετική αναφορά στο μνημόνιο και πρόκειται για παρανόηση.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας χαρακτήρισε «ορθή» τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ρεν  και υπογραμμίζει ότι «αποτελεί θετικότατη εξέλιξη η εκ μέρους του εκπροσώπου του κ. Ρεν υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη. Αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του Μνημονίου».

Την ίδια ώρα 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρίσκονται εκτός μνημονίου.

Όπως αναφέρουν, αν γίνουν αποδεκτές οι αλλαγές που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, την προσμέτρηση της επικουρικής στο συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης και θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:10