search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:52
MENU CLOSE

Τσίπρας: Τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα

28.01.2014 12:47
Τσίπρας: Τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα - Media

Χρήσιμη και εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την επίσκεψή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες, που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών μας».  

Χρήσιμη και εποικοδομητική, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη σημερινή επίσκεψή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρης Ρίζος.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και ειδικά των θεσμών. Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός τού ΣτΕ είναι, ο έλεγχος της συνταγματικής νομιμότητας και της τήρησης της προστασίας των πολιτών.
 
Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και για να λειτουργήσει το ΣτΕ απερίσπαστα, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις». Κλείνοντας, υποστήριξε ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες, που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών μας. […]. Όμως, έτσι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόταν από τους βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου και Σταύρο Κοντονή. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, παρόντες ήταν και οι αντιπρόεδροι του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
 
Πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Σωτήρης Ρίζος.
 
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣτΕ, ανέφερε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική.
 
Πρώτον, διότι μας έδωσε την ευκαιρία της άμεσης προσωπικής επαφής και την ευκαιρία της εξηγήσεως του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως, της οποίας πιθανόν ο πυρήνας να είναι η κρίση του Δικαίου.
 
Δεύτερον, διότι, στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να επισημάνουμε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το Κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος».
 
Ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος πρόσθεσε: «Eξηγήσαμε, επίσης, τη μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία, όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».
 
Επίσης σημείωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ ότι «Παρεκάλεσα τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, να συμβάλει, σε όσο μέρος του αναλογεί και βεβαίως με τους ιδιαίτερους τρόπους που ακολουθεί η Πολιτική, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του δικαστηρίου, ως εγγυητή της πραγματικής λειτουργίας του συνταγματικού κράτους».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:52