search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:39
MENU CLOSE

Παγωτό με γεύση… σουπιά

29.01.2014 07:46
Παγωτό με γεύση… σουπιά - Media

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει κι ο λαός. Ο κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες γεύσεις που του αρέσουν αλλά όσον αφορά τα παγωτά, οι προτιμήσεις είναι συνήθως κλασικές.

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει κι ο λαός. Ο κάθε άνθρωπος έχει συγκεκριμένες γεύσεις που του αρέσουν αλλά όσον αφορά τα παγωτά, οι προτιμήσεις είναι συνήθως κλασικές.
 
Άντε, κάποιοι να αρέσκονται σε πιο φρουτώδεις επιλογές. Στην Ιαπωνία όμως έχουν δώσει μια τελείως διαφορετική έννοια στην γκάμα γεύσεων που μπορεί να βρεις σε ένα παγωτό.
 
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά περισσότερες από 20 περίεργες (τουλάχιστον) γεύσεις μπορεί να βρει κανείς στη χώρα του σούσι.
Το οποίο φυσικά εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το γαϊτανάκι που ένας δυτικός δεν θα έτρωγε ποτέ και που στην Ιαπωνία αποκαλείται «καινοτόμα παγωτά»
 


Έχουμε και λέμε λοιπόν: Παγωτά με γεύση οχιάς, κρέατος αλόγου, μελάνι σουπιάς, σόγιας.
Παγωτά σερβιρισμένα με τηγανητά μύδια. Παγωτά με κομμάτια από δέρμα καρχαρία ή από μικρό ψαράκι (μαρίδα).

Παγωτά με μια εσάνς μπύρας. Με μια μικρή δόση τηγανητής μελιτζάνας. Με πίκλες. Με φασόλια. Και φυσικά με τηγανητή γαρίδα. Με βραστό αυγό, με ζαρζαβατικά, ακόμη και με γλώσσα αγελάδας. Με καβούρι, χταπόδι, χέλι και κοτόπουλο.


 
Κάποια από αυτά τα προϊόντα έχουν μόνο άρωμα που σχετίζεται με τα «εξωτικά» συστατικά τους. Κάποια άλλα (δυστυχώς) περιέχουν και κομμάτια από τα προαναφερθέντα φαγώσιμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:38