search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:10
MENU CLOSE

«Οι άνεργοι δεν είναι λίπασμα στην… παραγωγή των μνημονίων»

29.01.2014 13:14
«Οι άνεργοι δεν είναι λίπασμα στην… παραγωγή των μνημονίων» - Media

Την κοινή τους  απεργιακή πορεία και αγωνιστική δράση, ανακοίνωσαν η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ- ΟΤΑ, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

 
Την κοινή τους  απεργιακή πορεία και αγωνιστική δράση, ανακοίνωσαν η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ- ΟΤΑ, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.
 
«Βρισκόμαστε 55 μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας. Αυτό που ζητάμε είναι να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος και διαμορφώνουμε κοινό αγωνιστικό πλαίσιο. Θέλουμε την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν τα κενά στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ είναι τεράστια. Η κινητικότητα που μας έχουν υποσχεθεί περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. Σημείωσε ότι οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν 2424, αριθμός ο οποίος μειώθηκε σε 1845. Προς το παρόν υπάρχουν προκηρύξεις για απορρόφηση μόλις των 1308 από αυτούς τους εκπαιδευτικούς, γεγονός που σημαίνει πως βρίσκονται στον «αέρα» 537 καθηγητές.  Αναφορικά με την αξιολόγηση επεσήμανε πως οδηγεί στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, καθώς όποιος καθηγητής υπογράφει την αξιολόγησή του «είναι σαν να υπογράφει την απόλυσή του».
 
Από πλευράς της ΠΟΕ- ΟΤΑ τοποθετήθηκε το μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Θωμάς Μπίζας, τονίζοντας πως «γίνεται κοινή προσπάθεια με την ΟΛΜΕ αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όσο πλησιάζουν οι μέρες για την οριστικοποίηση των απολύσεων». Πρόσθεσε ότι «είναι απαίτηση των καιρών η ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Μας λένε ότι οι απολύσεις ενισχύουν το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο, οι χιλιάδες άνεργοι δεν είναι λίπασμα για την παραγωγή που επιδιώκει το μνημόνιο και η τρόικα. Είναι άνθρωποι που έχουν οικογένειες».
 
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, κλάδος ο οποίος καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε με…security ιδιωτικών εταιρειών. Να σημειωθεί πως η ΟΛΜΕ έχει ήδη προκηρύξει απεργία για τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μαζί με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες  στη μία το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15