search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Πληγή της κοινωνίας η τοκογλυφία, λέει ο πάπας

29.01.2014 14:57
Πληγή της κοινωνίας η τοκογλυφία, λέει ο πάπας - Media

Σε καταδίκη της τοκογλυφίας προχώρησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας την εργασία «πραγματική πηγή της αξιοπρέπειας».

 
Σε καταδίκη της τοκογλυφίας προχώρησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης, χαρακτηρίζοντας την εργασία «πραγματική πηγή της αξιοπρέπειας».
 
«Όταν μια οικογένεια δεν έχει να φάει διότι πρέπει να πληρώσει τα δάνεια των τοκογλύφων, είμαστε αντιμέτωποι με κάτι μη χριστιανικό, με κάτι απάνθρωπο», τόνισε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
 
Ο ποντίφικας ζήτησε την κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών θεσμών και πρόσθεσε ότι η τοκογλυφία είναι μια «πληγή για την κοινωνία», η οποία «τραυματίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
 
«Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας» διότι αυτή «είναι η πραγματική πηγή της αξιοπρέπειας», υπογράμμισε, επίσης, ο Αργεντινός πάπας.
 
Λόγω του έντονου ψύχους, ο Φραγκίσκος προσπάθησε σήμερα, να προστατευθεί όσο περισσότερο μπορούσε από το κρύο, κλείνοντας το άσπρο παλτό του, κατά την όλη τελετή, στον εξωτερικό χώρο της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου.
 
Παρά ταύτα, δεν θέλησε να ακυρώσει τον γύρο της πλατείας που συνηθίζει να κάνει με ένα άσπρο αυτοκίνητο, για να χαιρετήσει τους πιστούς. Σταμάτησε, μάλιστα, και συνομίλησε με μια ομάδα καλλιτεχνών που εργάζονται σε τσίρκο και οι φωτογράφοι των απαθανάτισαν με παπαγάλο, τον οποίο ο ποντίφικας κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα στο χέρι του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:49