16/07/2020 03:07:35

Έρευνα: Οι πολίτες δεν πιστεύουν σε καλύτερες μέρες λόγω πλεονάσματος

Έρευνα: Οι πολίτες δεν πιστεύουν σε καλύτερες μέρες λόγω πλεονάσματος - Media
 
Καμία αλλαγή στην καθημερινότητα τους δεν περιμένουν οι πολίτες, παρά την επίτευξη του πολυδιαφημισμένου (και αμφισβητούμενου κατά πολλούς) πρωτογενούς πλεονάσματος, σύμφωνα με έρευνα στης εταιρίας ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ.
 
Συγκεκριμένα, το 66% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει κανένα αντίκτυπο στην καθημερινότητα τους, ενώ μόλις το 22% απάντησε θετικά, και το 12% επέλεξε να μην συμμετάσχει.
 
Σε ό,τι αφορά στις προτεραιότητες τις οποίες θεωρεί η ελληνική κοινωνία ότι πρέπει να θέσει η κυβέρνηση κατά το 2014, στις δυο πρώτες θέσεις με μέσο όρο 4,8 και 4,7 στα 5 κατέληξαν η αύξηση της απασχόλησης και η οικονομική ανάκαμψη αντίστοιχα, ακολούθησε η έξοδος από το μνημόνιο με μέσο όρο 4,4 στα 5 στην τρίτη θέση, στην τέταρτη θέση κατέληξε η πολιτική σταθερότητα με μέσο όρο 4 στα 5, και την πεντάδα των υπό εξέταση προτεραιοτήτων ολοκλήρωσε η αλλαγή της κυβέρνησης με μέσο όρο 3,4 στα 5.
 
Μίχαλος: Η κοινωνία δεν πιστεύει ότι η κρίση τελειώνει
 
Δίνοντας στη δημοσιότητα την έρευνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολίασε: «Η έξοδος της οικονομίας από τη βαθειά ύφεση δεν φαίνεται να είναι κοντά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της κοινωνίας. Και το χειρότερο όλων, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΕΒΕΑ, είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι το πολυσυζητημένο πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσίασε η ελληνική οικονομία θα έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά τους. Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι η αύξηση της απασχόλησης και η προαπαιτούμενη οικονομική ανάκαμψη αποτελούν τους πρώτους σε προτεραιότητα στόχους που η κοινωνία ζητά να επιτευχθούν για το 2014».
 
Υπενθυμίζεται ότι  διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η BNP Paribas και άλλοι έχουν χαρακτηρίσει το πλεόνασμα «κατασκευασμένο» και το χρέος «μη βιώσιμο» διαπιστώνοντας πως η μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα θα ήταν ένα γενναίο κούρεμα του χρέους της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.