search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:01
MENU CLOSE

Απολογείται εκ νέου o Α.Κάντας

29.01.2014 17:23
Νέες διώξεις και αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» των εξοπλιστικών - Media

Απολογείται εκ νέου ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 950.000 ευρώ για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα της εταιρείας Weggman.

Απολογείται εκ νέου ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας ο οποίος κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 950.000 ευρώ για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα της εταιρείας Weggman.
 
Οι κινήσεις νέων λογαριασμών με εμβάσματα προς άγνωστες έως τώρα στις δικαστικές αρχές εταιρείες, τον έφεραν ξανά ενώπιον των ανακριτών που ερευνούν την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι πήρε 750 χιλιάδες ευρώ μέσω του Δημήτρη Παπαχρήστου, αμφισβητώντας το ποσό που του καταλογίζεται.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών δέχεται επίμονες ερωτήσεις από τους ανακριτές για το εάν έχουν δωροδοκηθεί όσοι ιεραρχικά ήταν πάνω από εκείνον.
 
Η απάντησή του φέρεται να είναι η ίδια: « δεν έχω στοιχεία, όμως η λογική λέει ότι αφού πήρα εγώ πήραν και οι πιο πάνω…»
 
Οι ανακριτές έχουν ήδη στα χέρια τους λίστα με κινήσεις λογαριασμών που βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.
 
Στο μεταξύ, ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ, αφέθηκαν μετά την απολογία τους δύο πρώην στρατιωτικοί, κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων.
 
Στην απολογία τους φέρονται να υποστήριξαν ότι τα χρήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο πήραν από τον Παναγιώτη Ευσταθίου ως μίζα, είτε ότι ήταν δάνειο , είτε το εφάπαξ που του το έδωσε για να το επενδύσει.
 
Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος και τρίτος πρώην στρατιωτικός στον οποίο δεν επιβλήθηκε κάποιος περιοριστικός όρος, καθώς επέστρεψε τα χρήματα, περίπου 210.000 ευρώ. Χρήματα που όπως φέρεται να είπε του τα έδωσε ο Παναγιώτης Ευσταθίου χωρίς εκείνος να του τα ζητήσει, καθώς  ήταν οικογενειακοί φίλοι και γνώριζε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
 
Οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να καλέσουν σε απολογία άλλους επτά, τους οποίους ο Παναγιώτης Ευσταθίου έχει κατονομάσει ότι εμπλέκονται στην
προμήθεια των αντιαεροπορικών  ΑSRAD.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας Ελβετοί εισαγγελείς που διενεργούν έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του τραπεζικού τους συστήματος, για να εξετάσουν τον Νίκο Ζήγρα, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα εξετάσουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15