10/12/2019 22:03:17

Ο δεύτερος ρόλος...

Ο δεύτερος ρόλος... - Media
 
Παιδιά.
 
Εσείς που κάθε βράδυ ανεβαίνετε στη σκηνή ενός θεάτρου για να υπηρετήσετε το μεγάλο σας όνειρο παίζοντας δεύτερους ρόλους.
 
Εσείς που κάνετε τέχνη την πιο δύσκολη εποχή της κρίσης, με το μυαλό σας σ' ένα αβέβαιο μέλλον. Εσείς που αμείβεστε με ψίχουλα, που πολλές φορές βάζετε από την τσέπη σας για να πετύχετε έναν στόχο, ν' ανεβείτε ένα σκαλί στην κλίμακα της γνώσης...
 
Εσείς που τελειώσατε πανεπιστήμιο, δραματική σχολή, κάνατε χορό, μάθατε δύο και τρεις γλώσσες για να αντέξετε τον ανταγωνισμό πριν βγείτε στην αγορά εργασίας.
Παιδιά .
 
Εσείς που ζείτε στη σκιά των μεγάλων πρωταγωνι­στών, που βρίσκεστε στο έλεος του κατεστημένου. Εσείς που τρέχετε στις «οντισιόν» με την ελπίδα ενός μικρού ρόλου, που γίνεστε ευτυχισμένοι μόνο με μια καλή κουβέντα, που συνωστίζεστε σ' ένα καμαρίνι.
 
Εσείς που διαβάζατε με τις ώρες Ουίλιαμς και Μπέκετ,Τσέχοφ και Πιραντέλο, που τρέχατε από τα νταμάρια στο Ηρώδειο κι από το Εθνικό στου Κουν την ώρα που οι συνομήλικοί σας άραζαν μ' έναν καπουτσίνο στον ήλιο.
Παιδιά.
 
Εσείς που βλέπετε τον σκηνοθέτη σαν έναν μικρό θεό, που ζείτε με την ελπίδα να πατήσετε το πόδι σας στην Επίδαυρο, που χτυπάει η καρδιά σας κάθε φορά που μια εφημερίδα μπορεί να δημοσιεύσει μια φωτογραφιούλα σας.
 
Εσείς που ξέρετε ότι ο καναπές της δόξας δεν χω­ράει πολλούς, ενώ οι καρέκλες της αφανούς τέχνης δεν έχουν σκαλίσματα.
 
Εσείς που δουλέψατε νύχτες ατέλειωτες στα μπαρ, τρέξατε με τις ώρες στις πλατείες.
Παιδιά του θεάτρου, εμείς οι θεατές σάς ευχαρι­στούμε από καρδιάς. Για μας είστε οι πρωταγωνι­στές.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.