search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:46
MENU CLOSE

Σε καθεστώς εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ

30.01.2014 15:00
Σε καθεστώς εκκαθάρισης η ΕΛΒΟ - Media

Σε καθεστώς εκκαθάρισης βρίσκεται πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μετά από την αποδοχή από το Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης της σχετικής αίτησης που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία «Ernst & Young».

Σε καθεστώς εκκαθάρισης βρίσκεται πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μετά από την αποδοχή από το Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης της σχετικής αίτησης που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο.
 
Ειδικός εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία «Ernst & Young», την οποία είχε προτείνει το ελληνικό δημόσιο.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί ώστε να γίνει γνωστό το σκεπτικό.
 
Την Τετάρτη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την κατάθεση σειράς εγγράφων που σχετίζονται με την αίτηση του ελληνικού Δημοσίου.
 
Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές σημειώνουν πως, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, το Δημόσιο στο δικαστήριο φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση δεδομένου ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ιδιωτική ή κρατική χρηματοδότηση και υποστήριξε ότι κανένα από τα επενδυτικά πλάνα που εκπονήθηκαν το τελευταίο διάστημα δεν οδήγησαν σε αναθέσεις έργων και συμβάσεις.
 
Τις προηγούμενες μέρες, εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ είχαν πραγματοποιήσει πορείες διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
 
Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της ΕΛΒΟ ζητήθηκε από την τρόικα και εντάχθηκε στο πλαίσιο της συρρίκνωσης – λουκέτου των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών καθώς κρίθηκαν ως ελλειμματικές από τους εκπροσώπους των δανειστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03