search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Ελευθερία… στην κριτική

30.01.2014 22:00
Ελευθερία… στην κριτική - Media

Από την Ελευθερία Αρβανιτάκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή – απάντηση στο δημοσίευμα του «Ποντίκι Art» της 23ης Ιανουαρίου.

Από την Ελευθερία Αρβανιτάκη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή – απάντηση στο δημοσίευμα του «Ποντίκι Art» της 23ης Ιανουαρίου:

«Κυρία Παπαϊωάννου καλησπέρα,

Ουδέποτε ζήτησα χρήματα από το υπουργείο Πολιτισμού και ουδέποτε κινήθηκα προς το υπουργείο για να ζητήσω οικονομική υποστήριξη ή την αιγίδα του. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε ως γεγονός ούτε καν ως πρόθεση. Ουδέποτε συναντήθηκα άλλωστε με τον υπουργό Πολιτισμού για να ζητήσω κάτι ανάλογο.

Σε ερώτηση συναδέλφων σας για το αν αυτή η συναυλία θα βιντεοσκοπηθεί και θα ηχογραφηθεί απάντησα ότι όχι, αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί το κόστος είναι 160.000 ευρώ. Καμία σχέση με το υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι, δημοσιοποιώντας με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση που δέχτηκα από αυτό το σημαντικό θέατρο να κάνω αυτήν την παράσταση εκεί, θα εξελισσόταν τόσο δυσάρεστα και με τόσες ανακρίβειες, οι οποίες με προσβάλλουν βαθύτατα.

Μετά από 17 χρόνια ενός υπέροχου μουσικού ταξιδιού σε πολλά φεστιβάλ και σε πολλά θέατρα και χώρους στο εξωτερικό, για τα οποία ποτέ δεν ενόχλησα κανέναν για να τα ανακοινώσω, αναρωτιέμαι τώρα, γιατί τόση εμπάθεια; Δεν το αξίζω.
Ελευθερία Αρβανιτάκη».

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τα λεγόμενα της ερμηνεύτριας. Εγώ, άλλωστε, έγραψα, «όπως διαβάζω», ποτέ δεν είπα ότι μου τα… εμπιστεύτηκε η ίδια. Σε προηγούμενη επιστολή της, έγραψε:

«Ο λόγος που θέλησα να επικοινωνήσω με το υπουργείο Πολιτισμού είναι ότι θεωρώ ότι η πρόσκληση από το σπουδαίο αυτό θέατρο είναι μια μεγάλη τιμή για έναν Έλληνα καλλιτέχνη και ήθελα να το κάνω γνωστό στο αρμόδιο υπουργείο».

Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό το ότι η Αρβανιτάκη δέχτηκε πρόσκληση από το Carnegie Hall – αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η Αρβανιτάκη να ενημερώσει το υπουργείο για αυτή την τιμή που της έγινε. Πόσο μάλλον όταν επικεφαλής του εν λόγω υπουργείου δεν είναι και κανένας υπουργός υπόδειγμα.

Τέλος πάντων, το θέμα Αρβανιτάκη έληξε. Αλλά επιμένω γενικά μιλώντας ότι τα χρήματα που διατίθενται για τον πολιτισμό πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στον πολιτισμό. Προτιμώ να έχει η Ακρόπολη φύλακες, παρά να χρηματοδοτούνται συναυλίες. Και αυτό δεν έχει σχέση με την Αρβανιτάκη. Εκείνο, όμως, που έχει σχέση με την Αρβανιτάκη και κάθε καλλιτέχνη είναι ότι η δημοσιογραφική κριτική δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «εμπάθεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:54