search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Ανώνυμοι και υπερήρωες

02.02.2014 22:00
Ανώνυμοι και υπερήρωες - Media

Ο Άλαν Μουρ θεωρείται ο «γκουρού των κόμικς» και όταν, σπανιότατα, μιλά, όλοι οι λάτρεις του είδους απλώς ακούν ή υπακούουν. 

 
Ο Άλαν Μουρ θεωρείται ο «γκουρού των κόμικς» και όταν, σπανιότατα, μιλά, όλοι οι λάτρεις του είδους απλώς ακούν ή υπακούουν. Είναι πασίγνωστος από τη μάσκα του πρωταγωνιστή του έργου του «V for Vendetta», την οποία χρησιμοποιεί το κίνημα των Ανώνυμων και διαδηλωτές σε όλο τον κόσμο.
 
Πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να επιτεθεί στους υπερήρωες: «Τους μισώ. Χρησιμοποιήθηκαν παλιά από τους σεναριογράφους για να διευρύνουν τη φαντασία ενός κοινού έως 13 ετών. Σήμερα, απευθύνονται σε ανθρώπους 30-60 ετών. Κάποιος εφηύρε τον όρο graphic novel. Οι αναγνώστες αγκιστρώθηκαν σε αυτόν τον όρο γιατί τους ενδιέφερε ένας τρόπος να δικαιολογήσουν το ότι εξακολουθούν να αγαπούν τον Σπάιντερμαν, χωρίς να φαίνονται συναισθηματικά διαταραγμένοι. Θεωρώ ανησυχητικό σημάδι το να έχουμε ενήλικο κοινό που βλέπει τους Avengers και μαγεύεται από έννοιες και χαρακτήρες που είχαν σκοπό να διασκεδάσουν πιτσιρίκια του 1950».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54