search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:56
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αναστάτωση με… άσπρη σκόνη λίγο πριν το Super Bowl

01.02.2014 07:29
ΗΠΑ: Αναστάτωση με… άσπρη σκόνη λίγο πριν το Super Bowl - Media

Μία λευκή σκόνη εστάλη σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή το Super Bowl. Οι φάκελοι εξετάστηκαν και βρέθηκε ότι η ουσία που περιείχαν είναι ακίνδυνη.

Μία λευκή σκόνη εστάλη σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο στάδιο όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή το Super Bowl. Οι φάκελοι εξετάστηκαν και βρέθηκε ότι η ουσία που περιείχαν είναι ακίνδυνη.
 
Νωρίτερα, ομάδες διαχείρισης επικίνδυνων υλικών και πυροτεχνουργοί απέκλεισαν την περιοχή.
 
Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο αποστολέας ήταν ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις.
 
Όπως ανέφερε ο αστυνομικός ντετέκτιβ, Τζον Κλίρι στο Associated Press φάκελοι με σκόνη βρέθηκαν στο Econo Lodge, στο Homestead Inn στο ανατολικό Ράδερφορντ και στο Renaissance Inn στο Ράδερφορντ.
 
Παρόμοιοι φάκελοι βρέθηκαν σε ταχυδρομικό όχημα πριν παραδοθούν στα Holiday Inn Express και Hampton Inn στο Κάρλσταντ.
 
Οι ερευνητές θεωρούν ότι η ουσία που προκάλεσε τον πανικό έχει ως βάση της το κορνφλάουερ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κάρλσταντ του Νιου Τζέρσι, ο Τζον Κλίρι. «Μάλλον επρόκειτο για φάρσα», πρόσθεσε.

Άλλος ένας παρόμοιος φάκελος στάλθηκε και στο γραφείο του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι αλλά όπως είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, διαπιστώθηκε ότι «δεν περιείχε κάποια τοξική ουσία».
 
Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει του αγώνα που θα δοθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο στάδιο Μετ Λάιφ, στο Ιστ Ράδερφορντ του Νιου Τζέρσι.
 
Οι παίκτες των δύο ομάδων, των Ντένβερ Μπρόνκος και των Σιάτλ Σίχοκς, μένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Το Super Bowl αναμένεται να καθηλώσει τους Αμερικανούς στις τηλεοράσεις τους αλλά και να συγκεντρώσει 80.000 θεατές στο στάδιο Μετ Λάιφ στο Ιστ Ράδερφορντ, μόλις 15 χιλιόμετρα δυτικά του Μανχάταν. Για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί στην περιοχή δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:55