search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Συνάντηση των πιστωτών της Ελλάδας χωρίς εμάς (για εμάς)…

01.02.2014 07:53
Συνάντηση των πιστωτών της Ελλάδας χωρίς εμάς (για εμάς)… - Media

Σε στάδιο εντονότατου προβληματισμού για την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών εμφανίζονται οι πιστωτές της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

 
Σε στάδιο εντονότατου προβληματισμού για την πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών εμφανίζονται οι πιστωτές της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Tο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας που είδε το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρει ότι λίγο μετά το Eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την ευρωζώνη καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Σόιμπλε και Μοσκοβισί αντιστοίχως, συμμετείχαν σε συνάντηση, στην οποία ο Έλληνας υπουργός Γιάννης Στουρνάρας δεν εκλήθη να παρευρεθεί.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση έλαβε χώρα την ώρα που ο κ. Στουρνάρας παραχωρούσε την συνέντευξη Τύπου. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν ότι δεν προκαλεί έκπληξη αυτού του είδους η συνάντηση, καθώς τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των ευρωπαίων αξιωματούχων γίνονται συχνά.
Το δημοσίευμα της WSJ επικαλείται πηγές «με γνώση της κατάστασης», οι οποίες όμως μίλησαν ανωνύμως, καθώς «δεν είχαν την σχετική εξουσιοδότηση να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους».
Στο μυστικό ραντεβού, οι αξιωματούχοι φέρεται να προσπάθησαν να βρουν λύσεις για δύο θέματα που «απειλούν» την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και εν γένει της ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη μυστική σύσκεψη αναζήτησαν τρόπους, με τους οποίους, αφενός, θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αντιδημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αφετέρου, δε, διερεύνησαν πιθανές πηγές έξτρα πόρων, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του έτους, το οποίο υπολογίζεται περί τα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη με γνώση επί του θέματος.
Ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζει επίσης ότι «οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται εκ του μακρόθεν, παρότι οι εκπρόσωποι αυτής έχουν προς το παρόν "παγώσει" τα σχέδιά τους για επάνοδο στην Αθήνα».
Το δημοσίευμα καταλήγει, επισημαίνοντας ότι οι περί την Ελλάδα ανησυχίες ογκούνται. καθώς η χώρα έχει μπροστά της μία μεγάλη παρτίδα αποπληρωμής ομολόγων ύψους 11 δισ. ευρώ τα οποία λήγουν το Μάιο.
«Το ΔΝΤ δεν έχει εκταμιεύσει καμία δόση προς την Ελλάδα από τον Ιούλιο και μετά και βρίσκεται 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ πίσω από τις προγραμματισμένες πληρωμές, ενώ επιμένει ότι πρέπει να έχει μία ξεκάθαρη άποψη για τα οικονομικά της χώρας 12 μήνες πριν, όρος που δεν έχει ικανοποιηθεί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57