search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:45
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορίες σήμερα για τις υποψηφιότητες – αντιδρά η μειοψηφία για Βουδούρη

02.02.2014 11:33
ΣΥΡΙΖΑ: Απέλπιδα προσπάθεια αποφυγής της εκλογικής συντριβής - Media

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το απόγευμα θα γίνουν οι ψηφοφορίες με τις οποίες η πρόταση Τσίπρα θα λάβει την τελική έγκριση.

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το απόγευμα θα γίνουν οι ψηφοφορίες με τις οποίες η πρόταση Τσίπρα θα λάβει την τελική έγκριση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή όσον αφορά την διαδικασία έγκρισης των υποψηφιοτήτων. Η πλειοψηφία πρότεινει η ψηφοφορία να γίνει για ολόκληρο το «πακέτο» των 13 υποψηφιοτήτων, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά χωριστή ψηφοφορία για κάθε μια από τις περιπτώσεις των τριών συνεργαζόμενων για τις οποίες έχει σοβαρές ενστάσεις.
 
Πρόκειται για τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, με την υποψηφιότητα του οποίου η Αριστερή Πλατφόρμα διαφωνεί κάθετα, όπως και τα τοπικά στελέχη της Πελοποννήσου, υπό το σκεπτικό ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο. Επίσης, η Αριστερή Πλατφόρμα διαφωνεί με την υποψηφιότητα της Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή, τον δημοσιογράφο Θόδωρο Καρυπίδη αλλά και αυτή για το Νότιο Αιγαίο, δηλαδή τον Μπενέτο Σπύρου καθώς αμφότεροι φαίνεται να είναι πιο κοντά στις πολιτικές θέσεις των ΑνΕλλ. 
 
Θετικής υποδοχής έτυχαν από όλο το κόμμα οι υποψηφιότητες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον Δήμο της Αθήνας και της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς εμπίπτουν στη γραμμή «νέοι και άφθαρτοι» που είχε χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας σε σχετική συνεδρίαση της ΚΕ στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Ενδεικτικά, στην χθεσινή ομιλία του έκανε λόγο για «μάχη του νέου με το παλιό και το φθαρμένο».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42