15/11/2019 13:42:38

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες

Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για τους 13 περιφερειάρχες - Media

Εγκρίθηκε η εισήγηση Τσίπρα για τους περιφερειάρχες κατά πλειοψηφία με αποχή από Αριστερή Πλατφόρμα και ΑΝΑΣΑ.
 
Η ηγεσία επέμεινε μέχρι τέλους στο να γίνει μία ψηφοφορία-πακέτο με αποτέλεσμα να απέχουν Αριστερή Πλατφόρμα και ΑΝΑΣΑ, ενώ  η πρόταση της πλειοψηφίας για ψηφοφορία-πακέτο εγκρίθηκε με 92 ναι και 63 όχι (με αποχή από την ΑΝΑΣΑ).

Νωρίτερα, υπήρξαν έντονες διαφωνίες από την μειοψηφία και τμήμα της πλειοψηφίας με αφορμή την πρόταση για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

Η ηγεσία υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα συμφωνεί με το πολιτικό πλαίσιο που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή τον Οκτώβριο αναφορικά με την ανάγκη οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές να αποτελέσουν μέσο έκφρασης της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως την Αριστερή Σοσιαλδημοκρατία.

Αντιθέτως, σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Αριστερή Πλατφόρμα (μειοψηφία) σημείωσε ότι «η ενδεχόμενη τελική επιλογή πολιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο ανοίγοντας τον δρόμο προς την καταστροφή και στη συνέχεια στήριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, είναι εκτός των αποφάσεων του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνουν λάθος μηνύματα στον λαό».

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης προανήγγειλε πως αν επέμεινε η ηγεσία στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, η Αριστερή πλατφόρμα και η ΑΝΑΣΑ θα απείχαν από τη διαδικασία, πράγμα που τελικά συνέβη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.