search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Στο σκοτάδι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

03.02.2014 09:24
Στο σκοτάδι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής - Media

Για μια ακόμη φορά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν τα όπλα αλλά… έχασαν τους κατόχους τους. Συνεχίζονται οι έρευνες για την «κινητή γιάφκα» που βρέθηκε γεμάτη βαρύ οπλισμό το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο.

Για μια ακόμη φορά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρήκαν τα όπλα αλλά… έχασαν τους κατόχους τους. Συνεχίζονται οι έρευνες για την «κινητή γιάφκα» που βρέθηκε γεμάτη βαρύ οπλισμό το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στο αυτοκίνητο κρίνονται ως μη αξιοποιήσιμα. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ και της αντιτρομοκρατικής αυτή την στιγμή εξετάζουν 3 σενάρια για την ύπαρξη του οπλοστασίου μέσα στο αυτοκίνητο. 

Ερευνάται η πιθανότητα οι κάτοχοι του οπλισμού να αντιλήφθηκαν ότι είχαν μπει στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και να επέλεξαν να αφήσουν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο-γιάφκα στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, και που κρίνεται ως πολύ πιθανό, είναι η πιθανότητα ο βαρύς οπλισμός να ανήκει σε ποινικούς που είχαν ως στόχο να διαθέσουν τα όπλα στην αγορά.

Το τρίτο σενάριο που μελετά η Αντιτρομοκρατική, αλλά συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, είναι το αυτοκίνητο να έκρυβε τον οπλισμό για την πραγματοποίηση μιας τρομοκρατικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, τρομοκράτες ή όχι, το μόνο σίγουρο γεγονός παραμένει ότι οι «κάτοχοι» του αυτοκινήτου για ακόμη μια φορά ξέφυγαν…
 
«Πονοκέφαλος» ο οπλισμός
 
Για την Αντιτρομοκρατική, ο οπλισμός που βρέθηκε στο πορτ μπαγκάζ της «κινητής-γιάφκας» στο Παλαιό Φάληρο μπορεί να παραπέμπει σε Μαζιώτη και Επαναστατικό Αγώνα που με RPG είχαν χτυπήσει την Αμερικανική Πρεσβεία αλλά μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Διότι ρουκέτα RPG είχαν μαζί τους και αυτοί που χτύπησαν τα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού.
 
Τα διαβρωμένα όπλα που βρέθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο «δείχνει» ότι ήταν φυλαγμένα για καιρό σε χώρο με υγρασία αλλά το γεγονός ότι ήταν πλήρως λειτουργικά προκαλεί «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ.
 
Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές προβληματίζονται και για το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι τα καλάσνικοφ ήταν «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη ενέργεια.
 
Στους προβληματισμούς της Αντιτρομοκρατικής συμπεριλαμβάνεται και ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, υπόθεση που ενδεχομένως να συνδέεται με τον οπλισμό που βρέθηκε «παρκαρισμένος» στο Παλαιό Φάληρο. Δηλαδή, οι κάτοχοι των όπλων να προχωρούσαν σε ένα ακόμα χτύπημα και να αναλάμβαναν την ευθύνη και για τις δυο επιθέσεις.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να μην ξαναχρησιμοποιήσουν συμβατικά όπλα αλλά να προχωρήσουν σε χτυπήματα, όπως στο Χρηματιστήριο πριν από χρόνια, με βόμβα αμμονιοδυναμίτιδας (τύπου ANFO) που είναι εύκολο να κατασκευαστεί με κόστος πολύ μικρότερο από την αγορά πολεμικού υλικού.        
 
    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:11