search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Ένα καφέ στον… «Λυκαβηττό»

03.02.2014 22:00
Ένα καφέ στον... «Λυκαβηττό» - Media

Μετρά μόλις είκοσι μέρες λειτουργίας και άνθρωποι – μόνιμοι κάτοικοι – της Δράμας αλλά και των γύρω περιοχών επισκέπτονται το νέο καφέ στην κορυφή του βουνού Κορυλόβου για να απολαύσουν τον καφέ ή το τσάι τους

Μετρά μόλις είκοσι μέρες λειτουργίας και άνθρωποι – μόνιμοι κάτοικοι – της Δράμας αλλά και των γύρω περιοχών επισκέπτονται το νέο καφέ στην κορυφή του βουνού Κορυλόβου για να απολαύσουν τον καφέ ή το τσάι τους, παρέα με μια θέα που σου κόβει την… ανάσα. Ενώ όσοι καταφτάνουν το βράδυ, για ποτό ή κοκτέιλ, περικυκλώνονται από τα αστέρια και τα φώτα της πόλης, σαν να βρίσκονται στον Λυκαβηττό της Αθήνας. Εξ ου και το όνομά του: «Έναστρον».
Οι ιθύνοντες αυτής της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας είναι η Μαρία και ο Σάκης Πάππος, μόνιμοι κάτοικοι της Δράμας, άνθρωποι με ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοξενίας. Άλλωστε, το ζευγάρι δεν είναι πρωτάρηδες σε παρόμοιες ενέργειες. Απ’ ό,τι φαίνεται ξέρουν πολύ καλά να χτυπάνε φλέβα, καθώς στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί αδιάψευστα επιχειρηματικά μυαλά. Εδώ και 25 χρόνια, έδωσαν και με το παραπάνω το στίγμα τους στην κοινωνική ζωή της πόλης με ένα άλλο καφέ, κοντά στα νερά της Αγίας Βαρβάρας, γνωστό σε όλους τους Δραμινούς, το «Ύδραμα».
Αν και το «Ύδραμα» έκλεισε κάπως άδοξα, τα σχέδιά τους για το «Έναστρον» παραμένουν ακόμα μεγαλύτερα. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Δράμας, ώστε να μπορούν όλοι να χαρούν αυτό που αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει την πόλη. Εκμεταλλευόμενοι έναν χώρο 500 τ.μ., ο οποίος χρησιμοποιούνταν μέχρι και σήμερα μόνο για γάμους, πανηγύρια και βαφτίσεις, εκείνοι με ιδιαίτερη αισθητική και υπέροχη μουσική το διακόσμησαν για να το χαίρονται όλοι: από τους περιπατητές που εξερευνούν τα κρυφά μονοπάτια μέχρι τους ανεμοπτεριστές που πετούν με παραπέντε.  Μέχρι στιγμής το καφέ δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλα του τα επίπεδα. Στο άμεσο μέλλον θα λειτουργήσει και εστιατόριο, ενώ δεν θα λείψουν τα παραδοσιακά προϊόντα της Δράμας που θα διατίθενται προς πώληση, σε πολύ προσιτές τιμές. Μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν τηλεσκόπια για τους παρατηρητές, παιδική χαρά και γηπεδάκι για τους μικρούς τους φίλους αλλά και όργανα γυμναστικής για τους φυσιολάτρες. Καλές δουλειές, λοιπόν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:41