search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Εκατόμβη νεκρών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

03.02.2014 16:18
Εκατόμβη νεκρών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία - Media

Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι ο χειρότερος και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  οι χριστιανοί το βιώνουν στο πετσί τους.

Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι ο χειρότερος και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία  οι χριστιανοί το βιώνουν στο πετσί τους.
 
Τουλάχιστον 75 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη εβδομάδα σε συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην πόλη Μποντά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπαγκουί, όπου η βία συνεχίζεται, σύμφωνα με έναν ιερωμένο της περιοχής.

«Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Από τους τραυματίες οι 15 υπέκυψαν στο νοσοκομείο του Μποντά όπου νοσηλεύονταν», είπε ο Κασιάν Καματαρί, ο εφημέριος της ενορίας Σεν Μισέλ, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Ένοπλοι μουσουλμάνοι έστησαν οδοφράγματα στην είσοδο και την έξοδο της πόλης και από την περασμένη Τρίτη εξαπολύουν επιθέσεις στους χριστιανούς που αναγκάστηκαν να φύγουν και έχουν βρει καταφύγιο στη δική μας ενορία, όπου φιλοξενούμε ήδη 1.500 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Εκτός από τους 75 χριστιανούς, υπάρχουν θύματα και μεταξύ των μουσουλμάνων, όμως ο ιερέας δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους επειδή, όπως εξήγησε «τα πτώματα θάβονται αμέσως».

Ο Καματαρί είπε ότι πρώην αντάρτες της μουσουλμανικής οργάνωσης Σελεκά από τις πόλεις Μπαϊκί, Μποντά και Ενγκοτό, που πληροφορήθηκαν για την παρουσία ανδρών της γαλλικής αποστολής Sangaris στο Μπαϊκί «κάλεσαν όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής να συγκεντρωθούν» για να αμυνθούν στην περίπτωση που δεχτούν επίθεση από τους χριστιανούς. 

Σύμφωνα με τον ιερέα οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά από έναν καβγά μεταξύ δύο μουσουλμάνων, η κατάληξη του οποίου ήταν ο θάνατος του ενός. «Οι κάτοικοι λιντσάρισαν τον δράστη (…) και κατόπιν ακούστηκαν στην πόλη πυροβολισμοί και οι ένοπλοι μουσουλμάνοι τα έβαλαν με τους ντόπιους», υποστήριξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:38