search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα με Μελανσόν στο Παρίσι

03.02.2014 17:21
Συνάντηση Τσίπρα με Μελανσόν στο Παρίσι - Media

Συνάντηση με τον επικεφαλής Ζαν Λυκ Μελανσόν επικεφαλής του ομόλογου προς τον ΣΥΡΙΖΑ γαλλικού κόμματος Μέτωπο της Αριστεράς (Front De Gauche) είχε σήμερα στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Συνάντηση με τον επικεφαλής Ζαν Λυκ Μελανσόν επικεφαλής του ομόλογου προς τον ΣΥΡΙΖΑ γαλλικού κόμματος Μέτωπο της Αριστεράς (Front De Gauche) είχε σήμερα στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεκλογικής εκστρατείας του ως υποψήφιος της ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αλεξης Τσίπρας σημείωσε ότι υπήρξε αμφίπλευρη ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Γαλλία, ενώ υπογράμμισε τη συμφωνία των δύο ανδρών στο ότι «οι ευρωεκλογές της 25ης του Μάη είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για τους λαούς της Ευρώπης να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην κουβέντα κατατέθηκε ως κοινή πεποίθηση η ανάγκη το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη στις προσεχείς ευρωεκλογές: «ότι δηλαδή η αριστερά μπορεί να είναι η εναλλακτική που θα βγάλει τους λαούς από την κρίση της λιτότητας» καθώς και πως «δεν αποτελεί εναλλακτική η άκρα και λαϊκίστικη δεξιά για τους λαούς της Ευρώπης.

Συμπλήρωσε δε πως «η σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και «η κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη δεξιά έχει οδηγήσει την ίδια την Ευρώπη σε αδιέξοδο».

«Δεν αρκεί» είπε «η υποστήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που θα την έχουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά η υποστήριξη της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης». Για αυτό συνέχισε «στηρίζουμε παρά πολλά στην αλληλεγγύη και στον αγώνα που δίνουνε εδώ στη Γαλλία οι σύντροφοί μας και στηρίζουμε παρά πολλά και στις προσπάθειες του Ζαν Λυκ Μελανσόν να καταφέρει και την ανατροπή των συσχετισμών σε μια κρίσιμη χώρα όπως είναι η Γαλλία». 

Όσον αφορά τους σχεδιασμούς ηγετικών κύκλων στην Ευρώπη σημείωσε:

«Η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε μια πολύ ρευστή πολιτική και οικονομική κατάσταση, ήδη όμως όλοι προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Και αυτό ίσως είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο στην Ευρώπη. Και ψάχνουν να βρουν τρόπο ώστε να εμφανίσουν τα σχέδιά τους για νέα δάνεια πάνω στα παλιά δάνεια και για νέα μνημόνια με αλλά ονόματα. Όποια ονομασία όμως και αν δώσουν στα σχέδιά τους,  η ουσία είναι μία:  Ότι τα προγράμματα της λιτότητας δεν οδηγούν σε διέξοδο».

Σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, που διεξάγει την έρευνα για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα των πολιτικών της τρόικα στα κράτη-μέλη που εφαρμόζονται μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που «θα διερευνήσει όλη την αλήθεια για το Μνημόνιο και θα αποδώσει ευθύνες εκεί όπου ανήκουν».

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί ότι «κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να κουκουλώσει τις ευθύνες της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας» ενώ κάνει λόγο για «επιχείρηση υποβάθμισης της έρευνα» αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:03