search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19
MENU CLOSE

Δίωρη στάση εργασίας το πρωί στα λιμάνια της χώρας

04.02.2014 05:39
Δίωρη στάση εργασίας το πρωί στα λιμάνια της χώρας - Media

Στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

Τη στάση έχει κηρύξει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Λιμενεργατών, σε ένδειξη συμπαράστασης στους Πορτογάλους υπαλλήλους και λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), στην Πορτογαλία αμφισβητούνται πλέον οι κανονισμοί εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και μειώσεις μισθών και απολύσεις με σκοπό την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει προσπάθεια και από την ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, «για ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου, με πρώτα-πρώτα τα λιμάνια με αρχή τον ΟΛΠ ΟΛΠ+0,34% και τον ΟΛΘ».

Αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην πορτογαλική πρεσβεία, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:19