search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ (Video)

04.02.2014 07:33
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ (Video) - Media

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Star και την τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» δίνοντας διευκρινήσεις για το «σαλτιμπάγκους και λαμόγια» που δήλωσε τη Δευτέρα. 

 
Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Star και την τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» δίνοντας διευκρινήσεις για το «σαλτιμπάγκους και λαμόγια» που δήλωσε τη Δευτέρα. 
 
Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα παραδοσιακό, αριστερό, οπορτουνιστικό κόμμα, ωστόσο τώρα δεν είναι το ίδιο. «Με το 27% που πήρε, με το που έβαλε στις γραμμές του στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλους, άλλαξε και φυσιογνωμία. Στην ουσία σοσιαλδημοκρατικοποιείται. Θέλει να πάρει το ρόλο του παλιού ΠΑΣΟΚ . Θέλει να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα παίρνοντας τα πολύ κακά χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ», σημείωσε.
 
Λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κληθείς να διευκρινίσει ποιούς εννοούσε όταν σε ομιλία του τη Δευτέρα έκανε λόγο για «σαλτιμπάγκους και λαμόγια»,  επισήμανε: «Τους γνωρίσαμε πάρα πολλά χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ως δημάρχους και ως αντιδημάρχους, και ως περιφερειάρχες και ως αντιπεριφερειάρχες, άλλοι ήταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια και έχουν τώρα μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και βεβαίως μια σειρά από στελέχη- από τα υπαρκτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- που πριν ήταν στον Συνασπισμό. Επίσης έχουμε ράμματα για τη γούνα τους».
 
 
Ερωτηθείς αν ταυτίζει τη Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά έχουν συγκλίσεις σε στρατηγικά ζητήματα, όπως η παραμονή εντός των τειχών της Ε.Ε., ενώ και τα μίγματα διαχείρισης της κρίσης που προτείνουν σε κάθε περίπτωση οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. 
 
Ερωτηθείς γιατί παρότι το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται στις προβλέψεις του, δεν υπερψηφίζεται από τον λαό και μάλιστα γιατί σε λαϊκές γειτονιές έχει υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή, είπε ότι παρά τις δυσκολίες το ΚΚΕ έχει ακράδαντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους ότι μπορούν να αξιοποιήσουν σωστά την πείρα τους.
 
Χαρακτήρισε ακόμη την Χρυσή Αυγή και «όλες τις φασιστικές ομάδες γέννημα-θρέμμα του συστήματος» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε και πως διαμορφώνεται το κλίμα και από πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ που έχουν ευθύνες για την Χρυσή Αυγή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:18