search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Κοινή προσπάθεια «γιγάντων» της φαρμακοβιομηχανίας κατά ασθενειών

04.02.2014 09:31
Αυτόνομη ρομποτική κάψουλα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για τις κολονοσκοπήσεις - Media

Δέκα μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, αντίπαλες μέχρι τώρα στον σκληρό ανταγωνισμό, ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό.

Δέκα μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, αντίπαλες μέχρι τώρα στον σκληρό ανταγωνισμό, ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό.
 
Η σύμπραξη των εταιρειών απέφερε ένα σύμφωνο συνεργασίας στο πλαίσιο μιας υποστηριζόμενης από την αμερικανική κυβέρνηση προσπάθειας να επιταχυνθεί η ανακάλυψη νέων φαρμάκων.
 
Οι εταιρείες και τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας θα μοιραστούν επιστήμονες, ιστούς και δείγματα αίματος, καθώς και δεδομένα, με στόχο την παραγωγή νέων φαρμάκων για ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ, διαβήτης Τύπου 2, ρευματοειδής αρθρίτιδα και  λύκος.
 
Η συνεργασία, η οποία ονομάσθηκε «Σύμπραξη για την Επιτάχυνση της Παρασκευής Φαρμάκων», θα κοστίσει περίπου 230 εκατομμύρια δολάρια και θα συμμετάσχουν σ” αυτή βιομηχανίες φαρμάκων όπως οι Bristol-Myers Squibb Co, Johnson & Johnson, GlaxoSmithKline, Takeda Pharmaceuticals και Sanofi.
 
Η συμφωνία απαγορεύει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ανακάλυψη για να αναπτύξουν δικό τους φάρμακο έως ότου το πρόγραμμα δημοσιοποιήσει τα δεδομένα της ανακάλυψης αυτής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15