search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Κεφαλονιά: Φήμες για μεγάλο σεισμό δημιούργησαν πανικό στο Ληξούρι

04.02.2014 10:41
Κεφαλονιά: Φήμες για μεγάλο σεισμό δημιούργησαν πανικό στο Ληξούρι - Media

Πανικός επικράτησε τις πρωινές ώρες στο Ληξούρι μετά από φήμες για επικείμενη εκκένωση της πόλης. Διέψευσε την «εντολή» η Πυροσβεστική, σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό.

 
Πανικός επικράτησε τις πρωινές ώρες στο Ληξούρι μετά από φήμες για επικείμενη εκκένωση της πόλης.


 
Μετά και από δηλώσεις γνωστών καθηγητών σεισμολογίας για επικείμενο σεισμό αλλά και τις φήμες για εκκένωση της παραλίας, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εντεινόμενης ανησυχίας  με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να σπεύδουν να αδειάσουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους, σε μία προσπάθεια να διασώσουν ό,τι απέμεινε από την περιουσία τους.  

Με ανακοίνωση του, ο Δήμος Κεφαλονιάς επισημαίνει:

Κανένα σήμα , κανένα έγγραφο , τίποτα απολύτως που να προειδοποιεί για κάποιο επικείμενο μεγάλο σεισμό δεν έχει περιέλθει σε κανένα τοπικό φορέα και καλούμε τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 
 


 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για πιθανή γκάφα του Λιμενικού, που ενεπλάκη στην υπόθεση της «εκκένωσης» του Ληξουρίου.


 
Πυροσβεστική: Ουδέποτε ανακοινώθηκε εκκένωση του Ληξουρίου

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική, διαψεύδει ότι δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το Ληξούρι. 

Όπως αναφέρει σε μήνυμα στο tweeter, «με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου σας γνωρίζουμε ότι η ΓΓΠΠ ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση». 
 

 Eισαγγελική παρέμβαση

Για το θέμα έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας μετά από καταγγελία πολιτών.
Η εισαγγελική έρευνα θα γίνει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι αναφορές αυτές και να εντοπιστεί το άτομο που προκαλεί πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους.
 

Μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι στο Ληξούρι μιλώντας με δημοσιογράφους έκαναν λόγο για αστυνομικούς που έδιναν αυτή την «εντολή» μέσω μεγαφώνων.

 «Παρέλαση» πολιτικών στο νησί

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης, και ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος.


 
Σήμερα αναμένεται να φθάσει στο νησί σήμερα και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
 

Στην Κεφαλονιά βρίσκονται ακόμη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τις Σοφία Σακοράφα και Θεανώ Φωτίου αλλά και κλιμάκια της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
 

Τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί την Πέμπτη και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος του με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ για την Υγεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10