search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:11
MENU CLOSE

Ο Satya Nadella νέος CEO στη Microsoft

04.02.2014 14:59
Ο Satya Nadella νέος CEO στη Microsoft  - Media

Τη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου στη Microsoft αναλαμβάνει ο 47χρονος Ινδός Satya Nadella.
 

 
Τη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου στη Microsoft αναλαμβάνει ο 47χρονος Ινδός, Satya Nadella.
 
Η επιλογή Nadella αποτελεί την κορύφωση διαδικασιών που διήρκεσαν πάνω από πέντε μήνες, στο οποίο διάστημα εξετάστηκαν αρκετοί εσωτερικοί και εξωτερικοί υποψήφιοι.
 
Μεταξύ των εσωτερικών υποψηφίων συμπεριλαμβάνονταν ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Tony Bates και ο COO (Chief Operating Officer) της εταιρείας, Kevin Turner.
 
Επίσης, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις του πρώην CEO της Nokia, Stephen Elop, του CEO της Ford, Alan Mulally, του επικεφαλής της εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm, Steve Mollenkopf και του CEO της Ericsson, Hans Vestberg.
 
Στη λίστα προστέθηκε και το όνομα του Sundar Pichai, επικεφαλής των τομέων Android και Chrome της Google, ο οποίος είναι επίσης ινδικής καταγωγής.

Ο Nadella εργάστηκε στη Sun Microsystems, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Εκεί εργάστηκε στο τμήμα R&D του τμήματος online υπηρεσιών και σαν αντιπρόεδρος του τμήματος επιχειρηματικών λύσεων της Microsoft. Στον Satya Nadella πιστώνεται η μεταφορά των βάσεων δεδομένων της Microsoft, των Windows server και των εργαλείων για developers στην πλατφόρμα Azure της εταιρείας. Τα έσοδα του τμήματος Cloud Services έφτασαν τα 20,3 δισ. δολάρια τον Ιούνιο του 2013, από 16,6 δισ. δολάρια που ήταν το 2011, πριν αναλάβει ο Nadella.

Οι αλλαγές στην ηγεσία της Microsoft γίνονται σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς η εταιρεία απομακρύνεται από τον παραδοσιακό χώρο δραστηριοποίησής της και πλέον επικεντρώνεται στην παραγωγή hardware και υπηρεσιών βασισμένων στο Διαδίκτυο

Κύριοι ανταγωνιστές όπως ηApple και η Google έχουν αλλάξει δραματικά το τεχνολογικό τοπίο απομακρύνοντας από το προσκήνιο τους προσωπικούς υπολογιστές (κατεξοχήν χώρος της Microsoft) και στρέφοντας το κοινό προς τις φορητές συσκευές. Σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο εντάσσεται και η κίνηση της αμερικανικής εταιρείας να εξαγοράσει έναντι 7,2 δισ. δολαρίων το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia.

Στην πρώτη του συνέντευξη ως διευθύνων σύμβουλος της Microsoft την οποία μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, ο Satya Nadella θέτει ως πρωταρχικούς στόχους της εταιρείας τις φορητές συσκευές και το cloud, με την πιο στενή συνεργασία των τμημάτων της εταιρείας να είναι προτεραιότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:10