search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Η γρίπη συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί

05.02.2014 07:02
Η γρίπη συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί - Media

Καθημερινά καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά γρίπης στην χώρα καθώς μέχρι και το βράδυ της Τρίτης τα θύματα της γρίπης ήταν 20, ενώ 38 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εμφανίζοντας σοβαρές επιπλοκές από τη νόσο.

Καθημερινά καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά γρίπης στην χώρα. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και το βράδυ της Τρίτης τα θύματα της γρίπης ήταν 20, ενώ 38 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εμφανίζοντας σοβαρές επιπλοκές από τη νόσο.
 
Συνολικά, από την αρχή του εφετινού κύματος γρίπης, δηλαδή τον Ιανουάριο, έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική για την αντιμετώπιση της γρίπης και των επιπλοκών της 84 ασθενείς.
 
Ο εργαστηριακός έλεγχος δείχνει ότι η πλειοψηφία των περιστατικών της γρίπης οφείλεται στον ιό τύπου Α και στο στέλεχος Η1Ν1.
 
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48