search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Όλο το παρασκήνιο της επιστροφής Φιλιππίδη

05.02.2014 10:28
Όλο το παρασκήνιο της επιστροφής Φιλιππίδη - Media

Με δική του βούληση έφτασε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη  ο Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να καταθέσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Με δική του βούληση έφτασε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη  ο Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να καταθέσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από το έγγραφο που υπέγραψε στο τουρκικό δικαστήριο (το δημοσιεύει το www.enikos.gr)  όσο και από τις δηλώσεις του δικηγόρου του, κ. Βαρλάμη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.topontiki.gr, η απόφαση να επιστρέψει οικειοθελώς στην Ελλάδα, πάρθηκε μετά από τα εξής γεγονότα:
– Είχε απορριφθεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοση από το τουρκικό δικαστήριο.
– Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε εσπευσμένα τα έγγραφα για δεύτερο αίτημα απέλασης του πρώην επικεφαλής του ΤΤ.
– Ο κ. Φιλιππίδης είχε αφεθεί ελεύθερος και είχε συνάντηση με δυο δικηγόρους από το γραφείο του κ.Βαρλάμη, την τουρκάλα συνηγορό του και τον αδελφό του.
– Στις 8 το βράδυ αποφάσισαν να επιστρέψει στην Ελλάδα σήμερα το πρωί, πριν τεθεί σε ισχύ το νέο ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές και αρχίσει πάλι η ίδια διαδικασία.
– Υπήρχε έτσι η ισχυρή πιθανότητα να κρατείτο και πάλι, μέχρι να γίνει η νέα δίκη. Ακόμα κι αν το τουρκικό δικαστήριο αποφάσιζε απέλαση, η εκτέλεσή της θα κρατούσε μήνες, αφού οι απελάσεις  χρειάζονται υπογραφές του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον νόμο.
– Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να επιστρέψει, πριν εκδοθεί νέο ένταλμα.
– Το έγγραφο ότι αφέθηκε ελεύθερος από το τουρκικό δικαστήριο, θα προσκομιστεί στον έλληνα αρμόδιο ανακριτή.
– Τον Άγγελο Φιλιππίδη συνόδευαν στο αεροπλάνο, δυο γυναίκες, δικηγόροι από το νομικό γραφείο του συνηγόρου του, κ.Βαρλάμη.
Μόλις αποβιβάστηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνελήφθη, σύμφωνα με το ένταλμα που είχε εκδοθεί επί ελληνικού εδάφους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28