search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

05.02.2014 22:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη: Νένα Μεντή: «Ποτέ Κομπάρσα!»

 
Συνέντευξη: Νένα Μεντή: «Ποτέ Κομπάρσα!»

Η Νένα Μεντή με έναν μονόλογο και πολλά τραγούδια ζωντανεύει στη σκηνή του Χαμάμ την ντιζέζ Σύλβα. Μία περσόνα που γεννήθηκε από την πένα του Θωμά Κοροβίνη και εντάχθηκε στα πρόσωπα που συνδέθηκαν με την υπόθεση Παγκρατίδη.
 
Η εκδοχή του Καταλειφού
 
Υπερβολές και παραφιλολογίες
 
Τζένη Βάνου: Η πορσελάνινη φωνή … έσπασε

Γέμισαν τα social media διθυράμβους για την Τζένη Βάνου και τη μοναδική φωνή της μόλις έγινε γνωστό ότι πέθανε. Δικαίως! Η έκταση της φωνής της υπήρξε ανεπανάληπτη…
 
Κώστας Τσόκλης: «Για όλα μπορείς να κλαις ή απλώς να δημιουργείς»

Πώς αντιδρά κανείς στην καταστροφή ενός έργου; «Μπορείς να κλαις ή να δημιουργήσεις» λέει ο Κώστας Τσόκλης. «Εγώ είμαι καλλιτέχνης, δημιουργός». Έτσι, η στεναχώρια και ο θυμός που του προκάλεσε η καταστροφή των έργων του στη Σπιναλόγκα έγιναν πηγή έμπνευσης για δύο εκθέσεις, μια, από αύριο, στην Αθήνα και μια δεύτερη, στα μέσα του μήνα, στην Ιταλία.
 
Μετρό Θεσσαλονίκης

Τα αρχαία βρήκαν το τρένο, αλλά έχασαν τον προορισμό
Η περιπετειώδης γνωμοδότηση του ΚΑΣ να αποσπαστούν προσωρινά τα αρχαία από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και να επανατοποθετηθούν κλείνει ένα θέμα, αλλά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο.
 
Η παραμυθούπολη μας περιμένει

Από μεθαύριο 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 16 Μαρτίου μικροί και μεγάλοι ξεχνάνε τις έγνοιες τους, κάνοντας ένα ταξίδι στη μαγική Παραμυθούπολη, την οποία παρουσιάζουν το φεστιβάλ «Τα Παιδιά Πάνε Σινεμά» και ο Δήμος Κορυδαλλού με διαδραστικά και επιμορφωτικά παιχνίδια, παραστάσεις και εκδηλώσεις.
 
Πλουραλισμός σε παραγωγές, «εξαγωγές» και γεμάτο … ταμείο

Η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σωτήρης Χατζάκης ήταν εφ’ όλης της ύλης. Πλαισιωμένος από τους συντελεστές των καλοκαιρινών παραγωγών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ξεκίνησε από τον μίνι απολογισμό, ο οποίος έχει χαρακτήρα «όχι ανταγωνιστικό και συγκριτικό, αλλά συμπληρωματικό». 
 
Οι «Φανερωμένες» της Ιστορίας και του πόνου

Ένα έργο βασισμένο σε δύο κείμενα, τη «Φανερωμένη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου και την «Αυτοβιογραφία» της Ελισάβετ Μουτζάν – Μαρτινέγκου, έρχεται για να εστιάσει στην καταπίεση της γυναικείας προσωπικότητας και σεξουαλικότητας.
 
Βιβλίο: Σπάνιες, απρόσμενες κι ιστορικές διηγήσεις

Μια κούρσα με ταξί, ο φίλος του Λαπαθιώτη κι ένας ανώνυμος συγγραφέας…
 
Σε 200 λέξεις: Αγάπη γι’ αυτούς που φεύγουν

Ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας γράφει για την ποιητική συλλογή του Γώργου Καρτάκη, «Τώρα που τα σύννεφα» (Γαβριηλίδης, 2013).
 
Δίλημμα #8: Να ενισχύσουμε τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες ή να επενδύσουμε στο e-book;
 
Πρόσωπα: Πιτ Σίνγκερ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Δέσποινα Βανδή, Νίκος Αλεξίου.
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Δικός της», «Το δέντρο και η κούνια», «Μαντέλα: ο δρόμος προς την ελευθερία». Προβάλλονται ακόμη: «Ομάρ», «Delivery Man: δεν τα φέρνει τα παιδιά ο πελαργός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:48